Annons:

KLART: Sjuksköterskeprogrammet förlängs och byggs ut

Det blir fler platser på sjuksköterskeutbildningen när avtalet förlängs. Foto: MostPhotos

KLART: Sjuksköterskeprogrammet förlängs och byggs ut

Sjuksköterskeprogrammet i den norra delen av länet förlängs med sex år och det blir också fler platser. Det meddelar Region Kalmar i dag. 

Annons:

2013 drog distansutbildningen av sjuksköterskor i Västervik och Oskarshamn i gång efter att Region Kalmar och Linnéuniversitetet kommit överens om ett samarbete. Nu förlängs avtalet med sex år och det blir ytterligare två platser på utbildningen i Västervik. 

Framöver kommer det därmed vara 23 platser i Västervik och tolv i Oskarshamn varje termin. 

– Det finns behov av fler sjuksköterskor i länet och norra länsdelen är beroende av att ha utbildningsplatser placerade lokalt, säger HR-direktör Helen Persson i ett pressmeddelande. 

Strategiskt viktiga

Region Kalmar har stor brist på sjuksköterskor och särskilt sjukhuset i Oskarshamn har stora problem med rekryteringen. 

– Studentplatserna i Oskarshamn och Västervik är strategiskt viktiga för oss och vi är otroligt glada över att Linnéuniversitet vill fortsätta detta samarbete under lång tid framåt, säger Helen Persson.

Kostnaden för avtalet ligger kvar på 1,5 miljoner per år och från och med 2022 sker en indexuppräkning enligt pris- och löneuppräkningen för grundläggande högskoleutbildning samt resekostnader för studenter mellan studieorterna Oskarshamn och Västervik.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt