Annons:

Ännu en SD-ledamot lämnar fullmäktige – listan för ersättare håller på att ta slut

Sverigedemokraterna i Hultsfreds kommun tappar ytterligare en ledamot i fullmäktige. Anders Bohlin, som bara har suttit i fullmäktige i två och en halv månad, har själv begärt entledigande. Foto: MostPhotos

Ännu en SD-ledamot lämnar fullmäktige – listan för ersättare håller på att ta slut

Sverigedemokraten Anders Bohlin kom in som ordinarie ledamot i kommunfullmäktige i september. Efter att ha varit med på ett sammanträde lämnar han sitt uppdrag.  

Annons:

Sverigedemokraterna i Hultsfreds kommun har haft ett minst sagt stormigt 2020 då flera ledande politiker, däribland John Hoffbrink, lämnade politiken och angav personliga skäl för drygt ett halvår sedan.

Därefter har nya SD-politiker placerats i både fullmäktige och i de olika nämnderna.

Anders Bohlin fick i slutet av september beskedet att han är ny ordinarie ledamot för SD i Hultsfred och var med på sammanträdet i november. Nu har han sagt upp sig från uppdraget som ledamot i kommunfullmäktige utan att nämna orsaken. Kommunkansliet tog emot entledigandet i fredags och fullmäktige godkände det. 

– Som jag har förstått det så har han flyttat till annan kommun, sa kommunfullmäktiges ordförande Anders Andersson under sammanträdet. 

En ersättare kvar på listan

SD har sex mandat i fullmäktige men en av platserna besitts av den politiske vilden Carl-Johan Pettersson som inte längre är med i partiet. 

Övriga SD-politiker i fullmäktige är Nathalie Gustafsson, Gun-Brith Sjögren, Berit Höög och Göran Gustafsson. Om man tittar på ersättarlistan finns det endast ett namn, nämligen Christer Åberg. 

Bohlins avsägelse har godkänts och kommunfullmäktige hemställer hos Länsstyrelsen om ny sammanräkning.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt