Annons:

Nu får allmänheten chansen att följa fullmäktige digitalt – så går du till väga

Nu öppnar Hultsfreds kommun upp för webbsändning av kommunfullmäktige för allmänheten. En länk erbjuds den som vill se och lyssna av nästa KF-sammanträde som äger rum den 31 maj. Foto: Ossian Mathiasson

Nu får allmänheten chansen att följa fullmäktige digitalt – så går du till väga

Frågan om att livesända fullmäktigesammanträdena i Hultsfreds kommun för allmänheten har debatterats genom åren. Nu blir det verklighet från och med måndagen den 31 maj. En länk erbjuds den som vill se och lyssna av nästa sammanträde.

Annons:

Kommunfullmäktige i Hultsfreds kommun sammanträder måndagen den 31 maj. För första gången öppnar Hultsfreds kommun upp för webbsändning av kommunfullmäktige som allmänheten har möjlighet att följa via länk på Teams. 

– Detta är ett beslut i en mer omfattande process där vi har för avsikt att framöver webbsända KF-sammanträdena för att enkelt erbjuda allmänheten att följa debatt och beslut, säger fullmäktiges ordförande Anders Andersson (KD) i ett pressmeddelande. 
Det har under lång tid förts samtal om tekniska lösningar för att erbjuda invånarna i Hultsfreds kommun möjlighet att följa debatt och beslut i kommunfullmäktige via en webbsändning. 

Så kan du följa fullmäktigemötet

Kommunen har under pandemiåret lärt sig att hantera många nya digitala lösningar och Anders Andersson anser att det finns en berättigad förväntan att också kommunfullmäktiges sammanträden ska bli öppna på nätet. En länk kommer erbjudas den som vill se och lyssna av nästa KF-sammanträde.

– I presidiet för kommunfullmäktige har vi beslutat att föra upp frågan för beslut om inköp av den teknik som behövs för att starta med webb-sändningar. Samtidigt redovisas från kommunkansliet en önskan att göra det samtidigt som man löser en del ytterligare IT frågor. Därför kommer vi nu temporärt att erbjuda de invånare som redan i vår önskar följa fullmäktiges möten digitalt att begära en länk som innebär att man följer fullmäktiges möte på samma sätt som ledamöter och inbjudna gäster samt företrädare för media gör. Vi prövar detta nu direkt vilket innebär en möjlighet för allmänheten att få en länk för att se och lyssna av nästa KF-sammanträde som hålls måndagen den 31 maj, säger Anders Andersson (KD), ordförande i kommunfullmäktige, i ett pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt