Annons:

Kommunalrådet tog emot protestlistorna:

Lars Rosander (C) tog emot protestlistorna från föreningen Vindfrid på tisdagen. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunalrådet tog emot protestlistorna: "Ett tillägg i det underlag som finns"

Föreningen Vindfrid vill sätta stopp för större vindkraftsprojekt i Hultsfreds kommun. Protestlistor med 654 underskrifter överlämnades till kommunalrådet Lars Rosander (C) i går. 
– Det finns naturligtvis ett stort engagemang i frågan, säger Lars Rosander. 

Annons:

Janne Corax och Majvor Thörn från föreningen Vindfrid hade med sig en stor bunt med namnunderskrifter vid gårdagens träff med kommunalrådet Lars Rosander (C). 654 personer har skrivit på i protest mot de planerade vindkraftsparkerna i Hultsfreds kommun. 

– Vi har tagit emot namnunderskrifterna mot vindkraftsparken i Aspeland (Njordr) öster om Målilla och parken i Tönshult (Stena Renewable). Det blir ett tillägg i det underlag som finns när vi kommer ta ställning till etableringarna, säger Lars Rosander (C) efter att ha fått ta del av protestlistorna. 

Vad händer nu?

– Det är mer ett konstaterande att vi har tagit emot namnunderskrifterna som stämplas in och tas med i underlaget när beslut ska fattas. Vi får se hur det utvecklas. Vi kommer ha information från både Njordr och Stena Renewable i olika sammanhang och snart kommer vindbruksplanen ut på samråd. 

Vad säger du om allmänhetens motstånd mot vindkraftsparkerna?

– Det finns naturligtvis ett stort engagemang i frågan och det ska man lyssna in och ta på allvar. Jag vill invänta processen. Vi kommer behandla frågan i fullmäktige i september vad gäller Stena Renewable som är först in med sin ansökan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt