Målilla föll mot jumbon i matchens absoluta slutskede

Målilla Bandy har fått en tuff start på division 2-säsongen med en seger på fem matcher. Foto: Bildbyrån

Ett straffmål med några sekunder kvar av tilläggstiden blev Målilla Bandys fall i dag. Det blev förlust med 4–5 mot jumbon Waggeryds IK på bortaplan.
– Riktigt tråkig avslutning, säger tränaren Ove Nilsson.

Efter tre inledande förluster bröt Målilla Bandy sin förlustsvit i mellandagsmatchen mot Åby/Tjureda U där det blev seger med 10–5.

I dag väntade jumbon och nollpoängaren Waggeryds IK på bortaplan. Waggeryd tog ledningen med 1–0 efter 33 minuter och Målilla kom ifatt och ledde med 2–1 i halvtid. Eric Sundberg satte kvitteringen och Erik Karlsson sköt 2–1.

Waggeryd kvitterade dryga kvarten in i andra halvlek men Målilla återtog ledningen efter mål av Martin Hag. Målilla drog kort därpå på sig en tiominutersutvisning som ledde till att Waggeryd gjorde två raka mål fram till ledning med 4–3.

Förlorade på straff i slutskedet

Erik Karlsson kvitterade till 4–4 efter 86 minuter och matchen var på väg mot oavgjort slutresultat. På tilläggstid tilldömdes Waggeryd en straff som förvaltades på bästa sätt och båda poängen stannade därmed kvar i Waggeryd.

– Jag tycker att vi är värda åtminstone en poäng. De fick en skitstraff i slutsekunderna. En av våra spelare låg ner efter att ha blivit nedknuffad och bollen träffade honom. Då dömer domaren straff för spelsabotage. Konstigt att de får straff för det när det är det sista som händer, säger Ove Nilsson.

Vad säger du om er insats?

– Vi hade ett helt annat lag i dagens match om man jämför med laget som vi hade senast. Fyra-fem spelare fattades och jag tycker att vi gör en bra match. Tråkigt att förlora.

Arvid Pernius och Linus Karlsson förtjänade beröm för sina insatser. Målilla har inlett division 2-säsongen med en seger på fem matcher.