Annons:

Målilla går för andra raka segern – åkte 20 mil för att träna i tisdags

Målilla tog två poäng i premiären och i morgon väntar en ny bortamatch mot Skirö.

Målilla går för andra raka segern – åkte 20 mil för att träna i tisdags

Stabil seger i premiären. På söndag går Målilla Bandy för andra raka segern på bortais - mot topptippade Skirö AIK.
– Gör vi inte rätt saker så åker vi på pumpen mot vilket lag vi än möter, säger tränaren Johnny Quiros.

Annons:

I går (fredag) skulle Målilla ha spelat hemma mot Tjust, men precis som i den tilltänkta premiären mot Åtvidaberg blev det inställt eftersom det är fortsatta problem med att få is på Venhagsvallen. 

Plattvärmeväxlaren på anläggningen strular och ett antal packningar i den måste bytas ut. Problemet är att dessa packningar inte är en lagervara utan en beställningsvara.

Hittat delar i Italien

Det har jobbats frenetiskt på många håll och i flera länder för att lösa den prekära situationen och nu verkar det som att läget har ljusnat.

– Det jag vet är att packningarna finns i Sverige nu. Man har sökt efter dessa på flera platser i världen och lyckats hitta packningar i Italien som har levererats till ett företag i Halmstad som håller på att limma fast packningarna i aggregatet. De kommer upp med delarna på måndag och ska försöka driftsätta det så vi hoppas att allt fungerar då så att man kan börja spola is, säger Johnny Quiros.

Men innan dess ska Målilla göra sitt andra framträdande i årets seriespel och även denna gång blir det på bortaplan mot topptippade Skirö på söndag.

– Det är en av seriefavoriterna som vi möter så det blir en tuff uppgift, helt klart. Förberedelserna var inte optimala inför förra matchen och de är inte bättre denna gång, men stämningen är god och vi gillar läget. Vi kan inte lägga fokus på det vi inte kan påverka, vi får se möjligheterna och göra det bästa av situationen, säger Johnny Quiros.

Åkte 20 mil för en träning

Tidigare i veckan åkte de tio mil enkel resa för att träna på stor plan.

– Ja, det stämmer. Vi åkte ner och tränade på Åby/Tjuredas plan i tisdags och i torsdags tränade vi på hockeyrink i Vetlanda. Vi tränar en timme på stor plan i Sapa Arena i dag (lördag).

Målilla har haft flera spelare småkrassliga under veckan och deras medverkan är osäker i dagsläget.

– Jag har inte fått något definitivt återbud från någon av spelarna. Axelskadade Lukas Eberhardsson har börjat träna lite lätt med laget men han är inte tillbaka i full träning och lär inte spela.

Det är ännu oklart om målvakten Philip Svensk, som tillhör elitserielaget Vetlanda BK, är tillgänglig för spel i helgen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt