Tredje raka nederlaget för Målilla – föll i derbyt

Målilla har en del att fundera på efter att ha åkt på sin tredje raka förlust. Foto: Ossian Mathiasson

Målilla Bandy är inne i en riktigt tung period. I dagens derby borta mot IF Stjärnan kom Målillas tredje raka förlust. Stjärnan vann matchen med 5-4.

Målilla fick som så många gånger tidigare den här säsongen en tung start på matchen. Inte ens två minuter hade gått av matchen när Ivan Ushakov gav Stjärnan ledningen.

Det dröjde sedan till 36 minuter in i matchen innan samme Ushakov utökade hemmalagets ledning till 2-0. Bara ett par minuter senare krutade Valerey Savichev in 3-0 på straff.

Röda kort

I den 45:e minuten lyckades Målilla reducera till 3-1 genom Eric Karlström. I samma sekvens fick nämnde Karlström och Stjärnans Oscar Johansson rött kort för ojust tackling respektive olämpligt uppträdande.

När hemmalaget sedan utökade till 4-1 (Albin Ottoson) sex minuter in i den andra halvleken hade Målilla ett berg att bestiga. Det lyckades inte laget med, även om man kröp närmare på slutet.

Efter 85 minuters spel reducerade Oskar Nilsson till 4-2, men bara ett par minuter senare satte Jacob Odehn 5-2 på en hörna. Målilla replikerade snabbt genom Tobias Petersson på hörna och i den tredje övertidsminuten satte Pettersson också 5-4. Närmare än så kom dock inte Målilla. Laget inkasserade därmed sin tredje raka förlust.