Annons:

Målilla pressat av jumbon – lyckades hålla undan

Erik Karlsson gjorde två mål för Målilla i segermatchen mot Malmbäck. Foto: Ossian Mathiasson

Målilla pressat av jumbon – lyckades hålla undan

Om Målilla Bandys spelare glömt hur det känns att vinna vet de hur det känns igen. Borta mot jumbon Malmbäcks IF blev det seger med 6-5.
– Det hade varit jobbigt om vi tappat poäng, säger tränaren Johnny Quiros.

Annons:

När Målilla Bandy gjorde 6-3 med drygt 20 minuter kvar att spela såg gästerna ut att gå mot en betryggande tvåpoängare. Men Malmbäck gjorde både 4-6 och 5-6. Mot slutet vaskade Malmbäck fram en del hörnor och dylikt, men något mer insläppt mål lyckades rödvitt undvika. 

– Det satt hårt inne. Jag tycker att vi har bra koll i 75 minuter, men sedan ramlar vid ned lite mot slutet. Vi blir passiva och står på hälarna. Det kan bero på att självförtroendet är lite naggat i kanten, säger Johnny Quiros.

Var det nära 6-6?

– De hade en straff de brände vid 4-6 och sedan får de lite tryck på oss och vi slår ifrån oss. Vi slutar att åka skridskor och de får några hörnor, men ingen hörna är supernära. Förutom sista 15 tycker jag att vi har koll på det, så det hade varit jobbigt om vi tappat poäng.

Skoog fick beröm

Johnny Quiros hoppas att laget nu kan bygga vidare på den här vinsten.

– Det måste vi försöka göra. Det var en del bra intentioner och förhoppningsvis kan självförtroendet stärkas av de första 75 minuterna.

Erik Karlström, Fredrik Johansson, Oskar Nilsson och Tobias Pettersson gjorde varsitt. Erik Karlsson blev tvåmålsskytt. Johnny Quiros ville berömma Daniel Skoog för insatsen.

Målilla är nu sexa av åtta lag i division ett-tabellen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt