Annons:

VILKEN DERBYKNALL – MÅLILLA VANN KLART

Glada miner i Målilla i kväll. Tobias Petersson, Lucas Eberhardzon, Oskar Nilsson, Eric Karlström, Niels-August Engelhart Corneliussen, Erik Karlsson hade all anledning att jubla efter derbysegern.

VILKEN DERBYKNALL – MÅLILLA VANN KLART

Målilla Bandy gjorde en av säsongens bästa matcher i kväll. Formstarka Tjust besegrades med hela 9–4 (4–1) på hemmaplan. Tobias Petersson blev bäste målskytt med tre mål.
– Det var en heroisk insats från laget, säger tränaren Johnny Quiros.

Annons:

Målilla verkar vara på väg ut ur sin tunga period. I kväll svarade man för en lysande insats när Tjust – med förre storstjärnan Stefan "X:et" Erixon – besegrades med hela 9–4. 

En strålande första halvlek lade grunden till segern. Målilla hade full koll på försvaret, målvakten Niels August Corneliusson spikade igen totalt – och framåt tog man vara på de flesta av chanserna. 

– Det var riktigt skönt. Vi hade pratat om att vi måste agera utifrån vad vi besämt och vi fick ihop kollektivet mycket bättre. Innan har det varit mycket tuta och köra, men nu fick vi med oss mer folk i anfallen och släppte bollen. Visst skapar de några lägen, men Niels gör en heroisk insats i målet och samtidigt bränner vi också en del. 

"Kan gå snabbt"

Efter 4–0 i paus kom Tjust ut som ett annat lag i andra halvlek. Men trots en del reduceringar hade Målilla kontroll på tillställningen. 

– Man vet att fyra mål kan gå snabbt, men vi pratade om att göra jobbet i 45 minuter och ligga rätt i positionerna. Vi visste att de var tvungna att gå för det, men så fort de gjorde mål fick vi in en boll ganska snabbt. De fick inte den riktiga energin som man kan få när man får känning och jag tycker att vi har bra koll även om vi släpper in några mål.

Tog bort medspelarna

Målilla hade bra koll på Erixon under hela matchen. 

– Han är otroligt vass och alldeles för bra för att kunna plocka bort. Han är inte den spelaren som går igenom själv utan han sätter sina kompisar i bra lägen. För vår del handlade det om att ligga tajt på hans medspelare och inte öppna upp några ytor för hans passningar. Det lyckades vi rätt så bra med.

Målilla vann till slut med 9–4. Tobias Petersson gjorde hattrick medan Oskar Nilsson och Lucas Eberhardzon stod för två mål vardera. De två övriga gjorde Erik Karlström och Erik Karlsson. 

– Det är svårt att säga om det är den absolut bästa matchen i år, men det är i alla fall en av de bättre. Det känns extra skönt eftersom vi varit lite naggade i kanten och haft en tung period. Det här stärker vår självkänsla. 

Niels August Corneliusson och Lucas Eberhardzon stack ut lite extra i ett överlag mycket starkt Målilla. 

Publiken bjöds på fri entré av klubbens sponsorer och hela 432 personer såg bandyfesten. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt