Annons:

Stark insats av Målilla – vände och vann i Åtvidaberg

Tobias Petersson svarade för ett nytt hattrick i afton. Foto: Ossian Mathiasson

Stark insats av Målilla – vände och vann i Åtvidaberg

Målilla Bandy svarade för en fin insats borta mot Åtvidaberg i kväll. De rödvita vände 1-2-underläge till seger med 6–2. Tobias Petersson smällde in tre nya mål och lade grunden till segern.
– Det var inget skönspel, men vi var lite hetare, säger tränaren Johnny Quiros.

Annons:

Efter 1–1 i paus gjorde Åtvidaberg 2–1 tidigt i den andra halvleken. Därefter var det slut på det roliga för hemmalaget. Målilla trampade igång ordentligt och gjorde fem raka mål och vann med 6-2.

– Det snöade en del och det var svårspelat sista halvtimmen. Det blev mycket lyft och inställningen blev väldigt avgörande. Den hade vi i dag och därför vinner vi matchen. Vi var lite hetare och ville vinna mer än dem.

Karlström avgjorde

Matchen stod och vägde under stora delar av den andra halvleken. Det matchavgörande 3-2-målet prickade Eric Karlström in i den 82:a minuten – och därefter rann målen på i strid ström för Målilla. 

När domaren blåste hade man gjort tre mål till. 

– Jag tycker att vi skapar lite hetare chanser och när vi får hål på dem går luften ur för Åtvidaberg. Viljan försvinner att vinna närkamperna och då kunde vi göra fler mål. Det blir ofta så i bandy. 

Vad är du mest nöjd med? 

– Jag är nöjd med inställningen och att vi är där och plockar bort bollarna. Det blir mycket kamp och då måste man vara beredd att ha lite hjärta. Det var inget skönspel, men grabbarna ställde upp i dag. Det var skönt att vinna. Jag tycker att vi förlorade orättvist i fredags, men vi hade det med oss idag.

"Viktigt att han gör mål"

Skyttekungen Tobias Petersson svarade för tre nya fullträffar.

– Han hade fler lägen, men man kan inte vara hundraprocentig jämt. Det är viktigt att han gör mål. 

Även Ben Toomrawat, Eric Karlström och Eric Ottosson blev målskyttar. Det var även dessa tre som fick beröm av Johnny Quiros. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt