Annons:

Kaptenen fortsatt skadad – tveksam till spel

Det är inte troligt att Daniel Skoog spelar matchen mot Stjärnan på fredagskvällen. Foto: Linus Johansson

Kaptenen fortsatt skadad – tveksam till spel

Daniel Skoog är inte helt återställd efter den skada han ådrog sig i matchen mot Derby. I kväll spelar Målilla hemma mot IF Stjärnan – och det återstår att se om lagkaptenen spelar.

Annons:

Efter storförlusten i hemmapremiären mot Finspångs AIK har Målilla spelat upp sig rejält. De spelade jämnt med Jönköping IF trots att det blev förlust med 1–3 och har därefter slagit både Derby från Linköping och Borgia från Norrköping med 4–1 respektive 7–4. 

– Det är alltid skönt att få självförtroende och ta med sig poäng. Vi gjorde en bra match mot Jönköping även om det inte genererade i några poäng så känns det positivt, säger tränaren Jesper Lüning och fortsätter:

– Vi har blivit mer kompakta, jobbar mer för varandra och åker mer skridskor, vilket är en nödvändighet i bandy.  

Det tycker du inte att ni hade under försäsongen?

– Nej, jag var inte nöjd med de matcherna men å andra sidan är träningsmatcher till för träning och få ihop det. Det är till stora delar ett nytt lag som vi har i år så det tar sin lilla tid, säger han.

"20 procents chans att han spelar"

Efter fyra matcher, varav tre på bortais, har Målilla fyra poäng och i kväll väntar IF Stjärnan, som har lika många poäng, hemma på Venhagsvallen. 

– Det är ett lag som har en tät defensiv och backar hem med mycket folk och är bra på att kontra. Det gäller att vi är noggranna i vårt eget spel.

I förrförra matchen mot Derby drabbades Målilla av ett tungt avbräck när lagkaptenen Daniel Skoog utgick skadad efter att ha fått en smäll i magtrakten under revbenen. Han spelade inte mot Borgia och det är högst osäkert om han spelar kvällens match. 

– Vi har träning i kväll (läs i går) och han ska försöka om det går. Jag tror att det är 20 procents chans att han spelar, säger Lüning till DH på torsdagsförmiddagen. 

Hur allvarlig är skadan?

– Det är mest smärta som han känner. Läkarna kunde konstatera att det var inga inre skador utan det är troligtvis en muskel som har fått sig en smäll som ömmar och gör ont. 

Karlström är också tveksam

Frågetecken finns också för Eric Karlström, som har problem med en fot, och John Svensson har fått förhinder och spelar inte. Jakob Bard från Nässjö är aktuell för spel.

I samband med torsdagsträningen avgör Lüning om det blir Joel Johansson eller Alfred Karlsson som vaktar målet. 

– Vi får se var det landar. Vi förfogar över två bra målvakter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt