Annons:

MÅLILLA SKRÄLLDE I DERBYT – STJÄRNAN MISSADE STRAFF

Kaptenen Daniel Skoog gjorde en underbart insats när Målilla vann kvällens derby. Foto: Ossian Mathiasson

MÅLILLA SKRÄLLDE I DERBYT – STJÄRNAN MISSADE STRAFF

Kvällens derby mellan Målilla och Stjärnan blev högdramatiskt. Målilla ledde med 3–2 när Stjärnan fick en straff i den 90:e minuten – men bollen gick över ribban.
– Oavgjort hade känts som en förlust, säger tränaren Jesper Lüning.

Annons:

Målilla går från klarhet till klarhet i division ett. Efter en knackig start kom tredje segern hemma mot Stjärnan i kväll – och det efter en rakt igenom imponerande krigarinsats.

– Vi gjorde en bra match, även om det blev alldeles för jämnt målmässigt. Spelmässigt var vi det klart bättre laget och sett över hela matchen vinner vi rättvist. Vi är väldigt aggressiva i försvarsspelet och har tryck i skridskoåkningen när vi anfaller, säger Lüning.

”Hade inte varit nöjd”

Målilla gick fram till 3–1 i den första halvleken efter två mål av Dimitry Lazar och ett av Anatoly Suzdalev.

Med tjugo minuter kvar skapade Stjärnan nerv sedan man reducerat – och avslutningen blev minst sagt dramatisk. Målilla drog på sig flera utvisningar och i den 90:e minuten fick bortalaget straff. Som tur var sköt Stjärnan-liraren över och Målilla kunde knipa samtliga poäng.

– Jag tänkte att om de gör mål så är det bara att satsa allt framåt, jag hade inte varit nöjd med oavgjort. Det var riktigt skönt att vinna.

”Höjde hela laget”

Lüning gillade Målillas attityd.

– Vi var medvetna om att Stjärnan är bättre än Borgia och Derby och att deras ryssar är väldigt vassa. Vi visste att det skulle bli väldigt tufft, men hade ingen överdriven respekt för dem. Jag är mest nöjd med hängivenheten, vi offrar oss fantastiskt bra och alla slänger sig och täcker skott.

Av dagens 16 spelare i truppen har nästan alla Målilla som moderklubb.

– Vi avslutar matchen med fyra spelare som är 16 eller yngre och det är riktigt roligt för oss och för klubben. Det finns en återväxt.

Lüning gav beröm till hela laget, men halvskadade Daniel Skoog stack ut lite extra.

– Han lämnade klartecken sent och gjorde en fantastisk insats som libero. Han höjde hela laget.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt