Annons:

Målillas ryssar hade stor show i jätteseger

Anatoly Suzdalev gjorde hela sex poäng mot Derby. Foto: Ossian Mathiasson

Målillas ryssar hade stor show i jätteseger

Målilla Bandy krossade BK Derby fullständigt på fredagskvällen. Det blev hela 8-0 och ryssarna Dimitry Lazar och Anatoly Suzdalev hade stor show. – Jag är mest nöjd med att vi håller fokus i andra halvlek och håller nollan, säger tränaren Jesper Lüning.

Annons:

BK Derby är ett lag Målilla Bandy plikttroget ska besegra det här året. Det gjorde Målilla också på Venhagsvallen den här fredagskvällen. 

Målilla gjorde hela åtta mål framåt och höll nollan bakåt.

– Det var en skön seger. Derby är ett lag vi ska ha bakom oss, men att vi vinner, håller nollan och gör åtta mål framåt är jättebra, säger tränaren Jesper Lüning.

Målilla fick en drömstart och ledde med 3-0 redan efter en kvart. Efter den första halvleken var ställningen 5-0. Ändå bibehöll Målilla fokus matchen igenom.

– Det är lätt att tappa fokus, men vi behåller fokuset hela matchen och gör tre till i andra halvlek och ser till att hålla nollan. Det är starkt. Att vi fick en bra start med mål ganska tidigt underlättade och gav oss en fördel. Vi spelade med stort tålamod och var noggranna matchen igenom.

"Tillförde jättemycket"

Dimitry Lazar och Anatoly Suzdalev var på ordentligt spelhumör. Lazar gjorde fyra mål och Suzdalev gjorde två mål och fyra assists.

– De tillförde jättemycket, men jag väljer att höja hela laget. Vi håller inte nollan utan att alla är med och bidrar. Grabbarna gör det verkligen jättebra och det är kul att se. 

Målilla, som tycks ha hittat formen efter julskinkan och rödbetssalladen, ställs mot Finspång på söndag. Topplaget, som förlorade stort mot IF Stjärnan i kväll, vann med 11-2 i premiären mot Målilla. 

– Nu har vi en mycket tuff uppgift framför oss. De lär vara duktigt revanschsugna, men vi ska ge dem en match. 

Eric Jacobsson och Daniel Skoog gjorde Målillas övriga mål.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt