Annons:

Tunga trenden håller i sig för Målilla – föll stort igen

Jesper Lünings Målilla upplever en tung period. Foto: Linus Johansson

Tunga trenden håller i sig för Målilla – föll stort igen

Målilla Bandy upplever ingen sprudlande tillvaro just nu. I dag kom fjärde raka storförlusten. Stjärnan vann derbyt med hela 8-2 (4-0).
– Första halvlek var bedrövlig, säger tränaren Jesper Lüning.

Annons:

Efter storsegern mot Derby den fjärde januari har det varit becksvart för Målilla. 4-12 mot Finspång, 3-8 mot Jönköping, 3-7 mot Borgia – och så i kväll 2-8 mot Stjärnan. 

Det unga laget räckte inte alls till. Stjärnan gick fram till 4-0 i paus och var det klart bättre laget på Arena Oskarshamn. Stjärnan ökade på till 7-0 innan Målilla gjorde två tröstmål genom Anatoly Suzdalev och Dimitry Lazar. I slutminuten gjorde Stjärnan även 8-2. 

– Det är i första halvlek som allting faller. Stjärnan jobbar mycket med kontringar, men vi låter dem kontra på oss och blir sårbara bakåt. Inställningen var dålig, vi tar inte jobbet och åker inte tillräckligt med skridskor.

 "Första var bedrövlig"

I början av andra ville Målilla ha en straff, men domaren lät händelsen passera och i anfallet efter satte Stjärnan 5-0. 

– I andra ger vi dem en match och kommer in i det på ett bättre sätt, men första var bedrövlig och den är jag besviken på.  

Varför saknas inställningen i ett derby?

– Om jag det visste… Spelarna var inte lika aggressiva som förväntat och det är andra matchen i rad där vi inte kommer upp i nivå. Stjärnan borde passa oss rätt bra och jag trodde killarna skulle spela på samma sätt som när vi slog dem hemma. 

Samtidigt som Målilla föll vann Borgia hemma mot Jönköping och är nu bara en poäng bakom Målilla. 

– Jag tittar inte så mycket på tabellen, vi har ett ungt lag och för oss handlar det om att få ihop spelet. 

Målvakten Alfred Karlsson var bäst i Målilla.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt