Annons:

Blytung start på allsvenska äventyret – Varta föll stort

Daniel Rehn och hans Varta BK hade inte skuggan av en chans i allsvenska premiären mot Team Clans farmarlag. Foto: Stefan Härnström

Blytung start på allsvenska äventyret – Varta föll stort

För första gången i Varta BK:s historia ska de spela i allsvenskan. Premiären blev ingen höjdare. Team Clans farmarlag gav Hultsfredsklubben en uppläxning och vann med 17–3.

Annons:

Varta BK hade inte särskilt mycket att hämta i Nässjö och fick en blytung start på det allsvenska äventyret. 

Elitserieklubben Team Clans farmarlag var några nummer för stort och vann med komfortabla 17–3. Varta förlorade både andra och fjärde serien med 0–5, första med 1–4 och tredje med 2–3. Kägelpoängen slutade 7 128–6 272.

– Det är inte så mycket att säga om förlusten, men jag tycker att vi hade kunnat stå upp bättre rent poängmässigt och inte förlorat med så stora siffror. Förlust hade det blivit hur eller hur. Man kan inte kräva att vi som nykomling ska åka och vinna mot en elitserieklubbs farmarlag. Vi är rätt övertygade om att de kommer sopa rent på hemmaplan, i alla fall med det spel som de visade upp i dag. De blir svårslagna på hemmaplan, säger Vartas lagledare Johan Glimståhl. 

De stack ut

Nu har Varta klarat av premiären och ser fram emot kommande uppgifter som nykomling i allsvenskan. 

– Vi kommer fortsätta på den inslagna vägen och får därefter se vad det ger. Dagens match skiljer sig ganska mycket mot hur vi har det i Vimmerby. Vi har tränat på bra i x antal veckor och är på väg att hitta ett spel som funkar, säger Glimståhl. 

Daniel Rehn och Stefan Berggren var Vartas främsta spelare i den allsvenska premiärmatchen.

Fakta

Poäng, Varta:  Daniel Rehn 865, Stefan Berggren 838, Patrik Svensson 807, Oscar Svensson 803, Dennis Häll 793, Per Höglander 754, Johan Waxegård 741, Robin Rehn 527 (tre serier) och Johan Glimståhl 144 (en serie).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt