Annons:

Varta tappade ledning till förlust mot serieledaren

Oscar Svensson var poängbäst när Varta BK åkte på en blyting 9–11-förlust mot serieledaren Team Clan från Nässjö. Foto: Ossian Mathiasson

Varta tappade ledning till förlust mot serieledaren

Knapp 8–7-ledning inför sista serien. Då tappade Varta BK till förlust med 7–9 mot seriesuveränen Team Clan BK. 
– Vi trodde inte att vi skulle ha så mycket chans som det visade sig att vi hade, säger Dennis Häll.  

Annons:

Efter sex raka bortamatcher fick Varta äntligen spela på hemmaplan igen. Nässjölaget Team Clan, som leder den allsvenska tabellen, stod för motståndet. 

Varta låg under med 3–7 efter två serier och svarade för en kanonbra tredje serie som resulterade i 5–0 och totalledning med 8–7 inför sista serien. Då kom inte Varta BK upp i samma nivå som i de tre tidigare serierna och tappade till förlust med 9–11. 

– Team Clans farmarlag är ett topplag i den här serien och vi trodde inte att vi skulle vara så nära. Det är snöpligt att vi inte kan knyta ihop säcken när vi skaffar oss ett så pass bra läge. Vi var för dåliga i slutrutorna, gjorde inte vad vi skulle göra och gav bort viktiga poäng, säger Dennis Häll. 

Med sex matcher kvar att spela ligger Varta på tiondeplats i tabellen och är på god väg att fixa nytt allsvenskt kontrakt som nykomling.

Poäng, Varta: Oscar Svensson 872, Robin Rehn 816, Dennis Häll 786, Rickard Nilsson 779, Patrik Svensson 755, Per Höglander 754, Jonathan Lönn 739 och Daniel Rehn 731. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt