Annons:

Varta vann ”fel” match: ”Har allt i egna händer”

Oscar Svenssons Varta tog en viktig seger idag. Foto: Ossian Mathiasson

Varta vann ”fel” match: ”Har allt i egna händer”

En oväntad förlust och en moralstärkande seger. Det blev facit för Varta BK i dagens sammandrag i skånska Lund.

– Vi är väldigt nöjda med två poäng, säger Varta-spelaren Dennis Häll.

Annons:

Sydallsvenskans jumbo BK Thule hade bara vunnit två matcher den här säsongen. Mot Varta kom säsongens tredje seger. Definitivt inte vad Hultsfredslaget behövde i kampen om ett nytt allsvenskt kontrakt.

Efter två av fyra serier var ställningen helt jämn; 5-5. Det matchavgörande rycket för BK Thules del kom i den tredje serien, där laget vann med 4-1. Till slut fick Varta se sig besegrat med 12-8 (6215-5926).

– Vi har tränat på den här profilen i tre veckor, men det hade vi inte mycket nytta av. Vi var inte med i våra förflyttningar och hade jättemycket miss. Samtidigt var de bättre än vi trodde att de skulle vara.

Vände underläge

Dagens andra match, mot Lunds BK Mamba, var betydligt tuffare på förhand. Varta förlorade den första serien med 4-1, men vände sedan tillbaka genom att göra 5-0 i den andra serien. Till slut blev det två oerhört viktiga poäng via seger med 11-9 (6240-6127).

– Vi trodde att vi skulle vinna den första matchen så man kan säga att vi vann mot ”fel” lag. Vi förlorade första serien med 4-1, men det kunde lika gärna ha blivit 4-1 till oss där. Sen gjorde vi det jäkligt bra och flera spelare klev fram när det behövdes som mest, säger Dennis Häll och ger en extra stjärna till Oscar Svensson och Daniel Rehn.

Segern gör att Varta har ett bra läge att fixa ett nytt allsvenskt kontrakt. Närmast väntar hemmamatch mot BK Femtionian nästa helg.

– Vi har allt i egna händer och det skulle kunna räcka med en seger nästa helg för att klara nytt kontrakt, säger Dennis Häll.

Fakta

Vartas poäng mot BK Thule:

Rickard Nilsson, 819

Daniel Rehn, 765

Stefan Berggren, 765

Robin Rehn, 737

Oscar Svensson, 728

Patrik Svensson, 715

Dennis Häll, 687

Per Höglander, 386 (2 serier)

Jonathan Lönn, 324 (2 serier) 

Poängen mot Lunds BK Mamba:

Oscar Svensson, 884

Daniel Rehn, 862

Stefan Berggren, 823

Rickard Nilsson, 782

Robin Rehn, 735

Patrik Svensson, 733

Dennis Häll, 698

Per Höglander, 541 (3 serier)

Jonathan Lönn, 182 (1 serie)

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt