Annons:

Tufft motstånd för Varta – ”Kan vi upprepa det är det riktigt bra”

Tufft motstånd väntar för Robin Rehns Varta den här säsongen. Foto: Ossian Mathiasson

Tufft motstånd för Varta – ”Kan vi upprepa det är det riktigt bra”

Ett i stort sett identiskt lag, men nya motståndare. Det är vad som väntar för Varta BK, som missade i kvalet till Allsvenskan förra säsongen, i år.
– Kan vi upprepa det är det riktigt bra gjort, säger Varta-spelaren Robin Rehn.

Annons:

Varta BK från Hultsfred gjorde en bra fjolårssäsong. Laget tog sig till allsvenskt kval, men väl där hade man inte mycket att sätta emot.

Till årets säsong, som inleds med hemmamatch mot BK Amiki nu i helgen, är det inte mycket som hänt i Hultsfredslaget. William Berggren har flyttat till Nässjö för studier vid bowlinggymnasiet och bytt till Clan medan Johan Waxegård anslutit från Vimmerby. Waxegård är dock inte spelklar till den första omgången.

Hur går tankarna inför säsongen?

– Det känns spännande. Vår grupp ser mycket svårare ut i år och vi börjar med två ganska tuffa hemmamatcher, det blir en bra värdemätare. Tittar jag på vår sexlagsgrupp så ser jag Team Tranås, Team Linköping och Clans farmarlag som svårast.

Topp tre

De två första lagen tar sig till allsvenskt kval.

Vad är målsättningen?

– Först och främst att vara topp tre, vilket skulle innebära att vi slipper kvala oss kvar. Kan vi upprepa ett allsvenskt kval vore det riktigt bra, säger Robin Rehn.

Fakta

Vartas premiärlag:

Daniel Rehn. Robin Rehn, Stefan Berggren, Anders Jutegård, Johan Glimståhl, Patrik Svensson, Dennis Häll, Per Höglander och Mikael Tirbäcken.

 

Lagen i division 1 Södra Svealand, grupp B:

BK SF-04 Åtvidaberg

Eksjö BK/EBOK

Team Clan BK F

Team Linköping BC

Team Tranås

Varta BK

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt