Annons:

Varta BK gör en supersäsong – går mot nytt allsvenskt kval

Robin Rehn och Varta BK gör en mycket stark säsong. Foto: Linus Johansson

Varta BK gör en supersäsong – går mot nytt allsvenskt kval

Förra säsongen kvalspelade Varta BK från Hultsfred till bowlingallsvenskan. I nuläget talar det mesta för att laget kommer få göra det även i år.
– Det går riktigt bra nu och det finns hela tiden en tro på att vi ska utvecklas, säger Robin Rehn, en av spelarna i Varta.

Annons:

Varta gjorde en mycket stark fjolårssäsong, där laget tog sig till allsvenskt kval. Faktum är att laget ser ännu starkare ut i år. Hultsfredsklubben toppar sin grupp i division ett efter att ha vunnit elva av de 13 första matcherna och bara förlorat en.

Vilka är anledningarna till att det har gått så bra?

– Vad ska jag säga... Det finns hela tiden en tro på att vi ska utvecklas. Det är mycket folk på träningarna och många som har engagerat sig och köpt nya klot och så. Det är skönt att vi ser resultat, säger Robin Rehn, som är snittbäst i laget tillsammans med Patrik Svensson.

– Men om någon ska lyftas fram så tycker jag att det är ”Danne” Rehn. Han har gjort flera riktigt bra matcher och har varit över 900 fyra gånger.

”Sinnessjukt bra”

Robin Rehn tycker att Varta ser starkare ut i år.

– Spelarna som var topp fyra i laget förra året har steppat upp och snittar över 205 så toppen har blivit bättre. Men även spelarna därunder har tagit kliv. Vi har ingen som går under 190 nu, det hade vi förra säsongen. Vi vinner matcher på att vi är jämna som lag.

Laget från Hultsfred toppar alltså sin grupp efter 13 spelade matcher, men är bara tre poäng före tvåan Team Linköping. Trean Team Clan F är fem poäng bakom, men har en match mindre spelad.

– Vår grupp är sinnessjukt bra jämfört med de andra grupperna, säger Robin Rehn.

Hur ser du på fortsättningen av serien?

– Jag ser ingen tendens till att vi ska börja tappa. Man är alltid orolig för vad som ska hända efter ett uppehåll, men nu har vi ju gått in och vunnit våra två matcher efter det.

Svåra bortamatcher

Ettan och tvåan i gruppen får kvala till Allsvenskan.

Kan ni gå hela vägen och ta er upp i år?

– Det vågar jag inte säga. Men någonstans har vi bevisat för oss själva att vi har sådana här siffror i oss och det känns bra.

Kommande helg väntar tuffa bortamatcher mot Team Clan F och Team Tranås.

– Går vi in och tar poäng av de lagen kan det bli riktigt avgörande, säger Robin Rehn.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt