Annons:

Mardrömslördag för Varta – tvingas till negativt kvalspel

Daniel Rehns Varta tvingas till negativt kvalspel.

Mardrömslördag för Varta – tvingas till negativt kvalspel

Det blev en riktig mardrömslördag för Varta BK från Hultsfred. Laget föll dubbelt och tvingas nu till ett negativt kvalspel.

Annons:

Kval till Allsvenskan, kval till division ett eller färdigspelat för säsongen. Det var frågan för Varta BK inför de två sista matcherna i bowlingettan. Efter två förluster (17-3 mot Team Gamleby och 11-8 mot V8) står det nu klart att det blir ett negativt kval. Varta slutade fyra i tabellen och var till slut tre poäng från både kvalspel uppåt och säker mark. Det hade med andra ord inte räckt med en seger mot V8 i den sista matchen.

V8 tog tidigt kommandot i matchen genom att vinna den första serien med 5-0 och slutresultatet i matchen blev alltså 11-8.

För V8 innebar resultaten under den sista speldagen att laget lämnade sistaplatsen i sin grupp och får chansen att kvala för att hänga kvar i division ett.

Hans Lönnerkvist (922 poäng), Petter Andersson (831) och Jörgen Sandberg (799) var bäst i V8. I Varta var det Oscar Svensson (874), Patrik Svensson (850) och Dennis Häll (796) som var poängbäst.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt