Annons:

Efter år utan verksamhet för unga – förening nysatsar

Målilla Bandy gör en nysatsning och drar igång ungdomsträningarna igen, från sju år. Foto: MostPhotos

Efter år utan verksamhet för unga – förening nysatsar

Målilla Bandy har inte haft någon ungdomsträning på ett par år. Nu går starka föreningskrafter samman för att ändra på det.
– Har vi ingen ungdomsträning riskerar vi att inte ha något seniorlag heller på sikt, säger Bosse Karlsson, en av de drivna bakom satsningen.

Annons:

Egentligen var tanken att köra igång bandyträningen för ungdomar först nästa år. Men det återstår ju fortfarande en del av vintern, så varför inte testa intresset redan i år, tänkte man.

– Så vi inledde under torsdagskvällen, säger Bosse Karlsson, vars röd-vita ränder aldrig går ur.

Nu är han en av de drivande bakom att ge ungdomar från sju år en chans att träna bandy.

– Vi har en fantastisk anläggning i Venhagsvallen och nu har vi också hittat tre intresserade ledare som kan hjälpa till med bandyträningen för ungdomar, som blir torsdagar kl. 18.00 och söndagar kl. 11.00. För den som vill finns det skridskor, hjälm och klubbor att låna, berättar Bosse Karlsson.

Vad är skälet till att ungdomsträningsarna legat nere?

– Det är flera olika anledningar, en är det sviktande intresset. Det kräver lite mer att spela bandy än att dra på sig shorts och t-shirt. Det är vinter och det kan vara lite besvärligare. Och det krävs att det finns föräldrar som sluter upp och hjälper till. 

I nästa vecka är ett större möte inplanerat, där ska man dra upp riktlinjerna kring ungdomsbandyn inför nästa säsong.

– Det är många som åker skridskor, det ser man ju om vintrarna på Venhagsvallen. Nu vill vi undersöka om det finns ett intresse som vi inte ser eftersom vi inte haft någon verksamhet på länge. Ungdomarna behövs för att trygga seniorverksamheten. Annars blir det konstgjord andning och risken är att vi inte har något seniorlag heller på sikt.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt