Annons:

Ny idrottsklubb har startats i Målilla – hoppas få ihop ett lag

Björn Nilsson har startat en tyngdlyftningsklubb i Målilla. Foto: Pixabay

Ny idrottsklubb har startats i Målilla – hoppas få ihop ett lag

Målilla har fått en ny idrottsförening. Bakom nystartade Målilla Tyngdlyftningsklubb står Björn Nilsson, som nyligen flyttade till orten från Stockholm.
– Det långsiktiga målet är att få ihop mellan sex och tio intresserade så att vi kan få ihop ett lag, säger Björn Nilsson.

Annons:

I slutet av augusti flyttade 52-årige Björn Nilsson från Stockholm till Målilla. Nu startar han upp en tyngdlyftningsklubb.

– Jag väntar bara på det allra sista nu och det är lite pappersarbete från Riksidrottsförbundet som återstår. Men föreningen är redan godkänd och klar, säger Björn Nilsson.

Hur kommer det sig att du startar en tyngdlyftningsklubb i Målilla?

– Jag har hållit på med idrott i hela mitt liv och just tyngdlyftning är det jag hållit på med de senaste 18 åren. Dessförinnan var det styrkelyft och kraftidrott har jag tränat och tävlat i sedan 1987. När jag flyttade till Målilla såg jag ganska direkt att det saknades en tyngdlyftningsklubb, säger Björn Nilsson och skrattar.

”Livslångt idrottande”

Klubben har i skrivande stund fyra medlemmar och i och med det också en fungerande styrelse.

– Vi är fyra stycken, men vi är lite utspridda. Det är jag, min sambo, min styvdotter som bor i Stockholm och en kompis som bor i Nora.

Nu hoppas Björn Nilsson kunna sprida intresset för tyngdlyftning i Målilla med omnejd.

– Tanken nu är att få till en start på det här. Det långsiktiga målet är att få ihop mellan sex och tio intresserade så att vi kan få ihop ett lag och kunna åka runt och tävla i en serie. Ålder spelar ingen roll, både unga och gamla är välkomna. Jag tycker att man ska kunna ha ett livslångt idrottande.

Letar lokal

I skrivande stund har klubben ingen lokal i Målilla att bedriva träning i.

– Så fort vi har fått ett föreningsnummer från RF ska jag ta kontakt med kommunen och se om de har någon möjlig lokal eller något tips, säger Björn Nilsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt