Annons:

Hultsfredskillen tog brons på para-EM

Pingisspelaren Daniel Gustafsson från Hultsfred har tagit en bronsmedalj på para-EM. Foto: Linus Johansson/Arkiv

Hultsfredskillen tog brons på para-EM

Daniel Gustafsson från Hultsfred har säkrat en bronsmedalj på para-EM i bordtennis i Helsingborg.

Annons:

Just nu avgörs Europamästerskapen i parabordtennis i Helsingborg Arena och det är 300 deltagare från hela Europa är på plats och gör upp om medaljerna i både singel och lag. 

Bordtennisspelaren Daniel Gustafsson från Hultsfred är en av de svenska spelarna som är med och det har gått bra för honom. 

Han vann alla tre gruppspelsmatcher med 3­–0 i set och framgångarna fortsatte även i slutspelet med 3–0 mot Esa Meittinen från Finland i åttondelsfinalen och 3–0 mot Dezso Bereczeki från Ungern i kvartsfinalen.

"Gjorde vad jag kunde"

På onsdagsmorgonen räckte han inte riktigt till i semifinalen mot Leva Kats från Ukraina, som vann med 3–1 i set. Han föll med 5–11 i första set och i andra set ledde Gustafsson med 10–8 innan ukrainaren vände och vann med 14–12. Gustafsson vann tredje set med 16–14 och föll med 7–11 i fjärde set.

”Jag gjorde vad jag kunde idag men han var helt enkelt bättre för dagen”, säger Daniel Gustafsson om semifinalen till Svenska Bordtennisförbundets hemsida. 

Förbundskapten Daniel Ellermann säger så här: 

”Daniel har setbollar i andra set och om han tar det blir det en annan match men Kats spelade också väldigt bra idag. De har mötts flera gånger på sistone så det märktes att han var väl förberedd på att spela mot Daniel”, säger förbundskapten Daniel Ellermann.

I morgon drar lagspelet igång och Daniel Gustafsson tävlar tillsammans med Emil Andersson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt