Annons:

HHF drygar ut klubbkassan med ny insamling: ”Går till bra ändamål”

Pierre Arvidsson i Hultsfreds HF är med och ordnar en ny skrotinsamling som äger rum lördagen den 5 oktober. Foto: Ossian Mathiasson

HHF drygar ut klubbkassan med ny insamling: ”Går till bra ändamål”

Att samla in metallskrot och fylla på klubbkassan har blivit något av ett framgångsrecept för Hultsfreds HF. På lördag, den 5 oktober, vill föreningen samla in allmänhetens skrot.
– Vi hoppas att Hultsfredsborna vill skänka sitt skrot och stötta föreningslivet, säger Pierre Arvidsson i HHF.

Annons:

Precis som 2017 och 2018 samlar den lokala klubben, Hultsfreds HF, in skrot för att fylla på klubbkassan. Det har renderat i en hel del pengar som har hjälpt klubben på flera olika sätt och även i år samlar ledare, föräldrar och ungdomsspelare i klubben in skrot för att dryga ut klubbkassan med samarbetspartnern Skrotfrag. 

Lördagen den 5 oktober samlas alla ungdomslag med föräldrar för att åka ut med bilar och släpkärror i Hultsfred och samla in skrot.

– Vi kör igen. Vi hoppas att Hultsfredsborna vill skänka sitt skrot och vara med och utveckla föreningslivet genom handbollen. Det är ett ypperligt tillfälle för alla ortsbor att rensa sina garage och bli av med gammalt skrot. Man ska också ha i åtanke att det går till ett gott ändamål, säger Pierre Arvidsson. 

Ni är inte rädda för att skroten ska ta slut? 

– Nej, det tror jag inte. Det finns alltid skrot som ligger och skräpar, säger han och fortsätter:

– Vi får in en värdefull peng till klubben och det är viktigt att ungdomar håller på med idrott, hälsa och rörelse i dagens samhälle. Att vi får medel till att kunna utveckla föreningen är fantastiskt.

Över 100 ungdomar spelar handboll

Samtidigt som man är med och stöttar föreningslivet gör man en tjänst för miljön. 

– I skolans värld pratar vi väldigt mycket om miljö. När vi som idrottsförening gör en sådan insamling pratar vi om miljö och hur viktigt det är var skroten tar vägen. Det ska inte slängas ute i naturen och om vi hittar skrot i naturen så ska vi ta rätt på det. Vi är inte bara ute och tjänar pengar. Vi som förening drar vårt strå till stacken när det gäller miljön. 

I dag har föreningen fem aktiva ungdomslag och Arvidsson berättar att det är över 100 ungdomar som spelar handboll i HHF:s regi. 

– Vi hoppas att fler ungdomar ska upptäcka glädjen av att lira handboll. Just nu upplever ungdomshandbollen ett uppsving. 
Ungdomarna kommer också springa runt i Hultsfreds tätort och samla in burkar och flaskor med pant samtidigt som de frågar om någon vill skänka järnskrot till föreningen. 

"Ett jättebidrag"

Om någon har ett större parti med skrot som väger flera ton kan man kontakta Pierre Arvidsson (070-520 10 38) och Stefan Andersson (072-518 70 70) för mer information. 

– Vi har fantastisk hjälp från Christer Gustavson Entreprenad. Allbygg har maskiner och hjälper oss för att ta det tyngre skrotet men då måste folk höra av sig. 

Vad går pengarna från skrotinsamlingen till?

– Vi använder pengarna till att åka på cuper och det kostar pengar att hålla klubben i skick. Det är ett jättebidrag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt