Annons:

HFK åkte på femte raka förlusten: ”Uppförsbacken är lång”

Matilda Hemmingssons Hultsfred förlorade borta mot serieettan Rockneby med klara 0–7. Foto: Stefan Härnström

HFK åkte på femte raka förlusten: ”Uppförsbacken är lång”

Hultsfreds FK hade inget att hämta mot serieledaren Rockneby IK som vann med 7–0 (2–0) på söndagseftermiddagen. HFK inkasserade sin femte raka förlust och ligger sist i damtrean. 

Annons:

Hultsfreds damer upplever en tung säsong och har förlorat alla sina matcher, fem till antalet, under denna säsong. Borta mot serieledaren Rockneby blev det förlust med hela 0–7 i dag. 

– En ny blytung förlust, säger tränaren Mattias Engqvist. 

Vad var det som gick snett?

– Jag vet inte riktigt vad vi föll på, jag har inte hunnit summera matchen än. De gjorde två snabba mål i första halvlek men vi jobbade oss in i matchen igen och kom rätt i markeringsspelet. Vi hade lägen i första som vi ska sätta. De var lite tuffare och hungrigare än oss efter paus så vi föll på smådetaljer, säger Mattias Engqvist. 

Kräftgången fortsätter

Jumbon HFK står på noll poäng efter fem matcher och är fyra poäng bakom närmaste lag IFK Borgholm med tre matcher kvar att spela. 

– Uppförsbacken är jävligt lång. Jag vet att vi kan bättre. Många spelare har varit förkylda i veckan så orken är kanske inte på topp. Vi har inget flyt och får inget gratis. Bara att bryta ihop och komma igen, säger Engqvist. 

Lagets kämpainsats på Dampevallen var värd ett omnämnande.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt