Annons:

Mörlunda blir utan fotbollslag även 2018: ”Svårare och svårare”

Det blir ingen seniorfotboll på Lillesjö IP nästa säsong heller. Mörlunda GIF får inte ihop lag för att spela i division sex.
– Det går inte, tyvärr. Förhoppningsvis kan vi starta upp ett lag till något annat år, säger Henrik Eskilsson.

Annons:

Det var till säsongen 2017 som Mörlunda GIF tvingades hoppa av division sex. Anledningen var att klubben hade för få spelare. Förhoppningen då var att kunna starta upp ett seniorlag igen till 2018. Så blir det inte.

– Vi har försökt hit och dit och diskuterat fram och tillbaka. Det finns inget formellt beslut taget, men det är bara någon vecka kvar innan lagen till division sex ska vara anmälda så nej, det går inte. Vi får försöka vara ute i mer god tid till nästa år. Sen är det ju så att det blir svårare och svårare att få igång ett lag för varje år som går, säger Henrik Eskilsson.

Bra ungdomsverksamhet

Att ha ett reservlag i seriespel hade kunnat vara ett alternativ. Men klubben har inte spelare så det räcker för det heller.

– Plan B kunde vara att ha ett reservlag. Men det har vi haft med Målilla i många år och i nuläget så har vi inte så många spelare att erbjuda dem. De senaste åren har Målilla i princip klarat sig på egen hand. Vi får försöka hjälpa dem om de har behov av det.

Mörlunda kommer istället att satsa på spontanfotboll.

– Vi kör lite spontanfotboll på lördagarna för att se om det finns något intresse i byn. Det känns som att vi får hoppas på att det kan leda till något i framtiden. Vi har dessutom en stor ungdomsverksamhet, men de är inte mer än åtta, nio år gamla så det tar ett tag innan vi kan få upp de spelarna i ett A-lag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt