Annons:

Målilla värvar brödraduo lagom till seriestart

Henrik Johansson ansluter till Målillas trupp tillsammans med brorsan och målvakten Patrik Johansson. Foto: Linus Johansson

Målilla värvar brödraduo lagom till seriestart

Målilla har landat ett intressant brödrapar lagom till seriestart. Det är Patrik Johansson, 23, och Henrik Johansson, 26, som kliver in i truppen.
– Det är extra roligt att de som bor i Målilla spelar i Målilla, säger Henrik Pernius i Målillas fotbollssektion.

Annons:

Patrik Johansson och Henrik Johansson har de senaste säsongerna spelat i Fågelfors och nu återvänder de till Målilla GoIF, en klubb som de har tillhört tidigare. 

Henrik kom till Målilla under sommaren 2012 och spelade kvar även under 2013 medan Patrik tillhörde klubben i två säsonger (2013 och 2014). 

"Blev klart i dag"

Henrik Pernius i sportgruppen är nöjd över att de har landat bröderna till årets trupp. 

– Båda två bor i Målilla och har tränat med oss sedan januari. Nu har vi löst övergångarna från Fågelfors och det blev klart i dag, säger Henrik Pernius. 

Patrik Johansson är målvakt och den värvningen tackar de för.

– ”Putte” blir viktig för oss med tanke på att Christoffer Mikkonen flyttade härifrån i vintras. Målvaktsposten är en viktig position att förstärka och det passar alldeles utmärkt att få in honom, säger Henrik Pernius. 

Värvar vass målskytt

Henrik Johansson är mest känd som målskytt och är en allround spelare som kan användas på flera positioner. 

– Senast han spelade hos oss användes han som både mittback och forward, då snittade han ett mål per match.  Han har legat i toppen av skytteligan i Fågelfors de senaste åren. Det är en spelare som bör komma in och höja oss på flera sätt med sin rutin, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt