Annons:

JUST NU: LOKAL FOTBOLLSFÖRENING DRAR SIG UR FEMMAN

Edsbruks IF lägger ner herrlaget efter två säsonger. Foto: Pixabay

JUST NU: LOKAL FOTBOLLSFÖRENING DRAR SIG UR FEMMAN

I två år har Edsbruks IF varit igång inom den lokala fotbollen. Nu läggs föreningen ner och a-laget dras sig ur division 5 efter att spelartruppen tagit beslut om föreningens framtid på ett möte under kvällen.
– Det var till slut det enda som det gick att välja på, säger eldsjälen Robin Lundahl.

Annons:

Edsbruk sprang igenom division 6 under 2016 och vann serien i överlägsen stil. Debutsäsongen i division 5 slutade med en mittenplacering och direkt efter säsongens slut gjorde föreningen klart med Johan Karlsson Törndal som ny huvudtränare. 

Nu kommer det oväntade beskedet att Edsbruk läggs ner och drar sig ur division 5.

– Vi hade jättebra grejer på gång i Edsbruk där vi började med att värva Johan Karlsson Törndal. Sen blev det en splittrad trupp där det fanns ett gäng som vill satsa på fotbollen och ett annat som ville ha det som en social grej. Det var något som växte fram med tiden, säger Robin Lundahl. 

Hade planer på samarbete med VFF

Under hösten har det förts diskussioner om att Edsbruk skulle inleda ett samarbete med division 4-laget Västerviks FF, något som gick i stöpet. 

– Det fanns olika förslag som vi tittade på. Vi hade planer på att Edsbruk och VFF skulle ha en gemensam trupp att jobba med för att utveckla kommunfotbollen i Västerviks kommun. Det hade gått att spelare gick mellan klubbarna men det hade blivit en stor ekonomisk kostnad för båda föreningarna, säger Lundahl. 

Det blev inte så på grund av att en majoritet i Edsbruk inte ville vara med på det. 

– Majoriteten sa nej. Några var givetvis positiva men det finns många som inte vill satsa så mycket på fotbollen och då blev det inte av, säger han. 

Drar sig ur femman

Nu blir det inte ens någon fotboll på den lilla orten under 2019. 

– Nej, spelarunderlaget är för tunt. Vi kommer dra oss ur division 5. Vi har kommit till ett läge där det inte går längre. 

Hur känns det att fatta ett sånt beslut?

– Både och. Det är tråkigt att det vi startade hösten 2016 läggs ner men vi visste att det skulle bli svårt att hålla det på den nivån med en så liten förening. 

Föreningen kommer leva vidare och fortsätta med träning för barn i de yngre åldrarna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt