Annons:

Tidigare VIF-spelare tränar med VIF:s konkurrent – likaså viktig HFK-pjäs

Karl-Viktor Söderquist lämnade Vimmerby IF i januari och tränar just nu med VIF:s seriekonkurrent IK Tord.

Tidigare VIF-spelare tränar med VIF:s konkurrent – likaså viktig HFK-pjäs

Karl-Viktor Söderquist flyttade till Jönköping i januari för studier och lämnade då Vimmerby IF. Nu tränar han med VIF:s seriekonkurrent och premiärmotståndare IK Tord.
– Inget är klart, säger Johan Hallenborg i Tords fotbollskommitté.

Annons:

Dagens Vimmerby berättade strax före jul att den bolltrygge mittfältaren Karl-Viktor Söderquist lämnar Vimmerby IF då han hade kommit in på den treåriga sjuksköterskeutbildningen på Jönköping University. 

Nu han mittfältaren vara på väg att göra klart med en ny klubb, nämligen VIF:s seriekollega IK Tord, ett lag som VIF dessutom möter i premiäromgången. 

"Ska kännas rätt från båda håll"

”KV” har tränat med Tord vid flera tillfällen den senaste tiden och enligt Johan Hallenborg, ansvarig för herrfotbollen i IK Tord, är inget kontrakt påskrivet.

– Inget är klart. Han har tränat tre-fyra gånger med oss men längre har vi inte kommit. Det är bara februari och vi tar det lugnt. Det ska kännas rätt från båda håll, säger Johan Hallenborg. 

Hur har han sett ut på träningarna?

– Det är en jätteduktig spelare, det visste vi om redan innan han flyttade hit. Där finns det inget att klaga på. Vart det tar vägen får vi se, han har flyttat hit för studiernas skull och det är prio ett för honom. Om han spelar någon fotboll 2019 är inte bestämt än. 

Hur fick ni nys om honom?

– Det är tack vare er på Dagens Vimmerby som skrev om det.  

HFK-spelare tränade med Tord igår

Även Hultsfreds FK:s viktige försvarare Sebasthian Svensson har varit och tränat med division 3-laget då han ska ha planer på att flytta till Jönköping. 

– Han (Sebasthian) var här och tränade i går. Sen är det likadant där, vart det tar vägen vet vi inte. Han tog kontakt med oss då han har planer på att flytta till Jönköping. Det var han som hörde av sig till oss, säger Johan Hallenborg. 

Och det var inget som ni tackade nej till?

– Nej, verkligen inte. Det är en erkänt bra fotbollsspelare och vi vet vem han är. Vi säger inte nej när en sådan rutinerad pjäs hör av sig.

Har ni tankar på att förstärka truppen med dessa spelare?

– Vi säger inte nej eller stänger några dörrar. Om det blir så får framtiden utvisa.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt