Annons:

Tunas ork tröt i galen match – provspelaren gjorde tre mål

Filip Ingemarsson provtränar med IFK Tuna och i dagens match mot Höreda gjorde han tre mål. Foto: Ossian Mathiasson

Tunas ork tröt i galen match – provspelaren gjorde tre mål

IFK Tuna föll med galna 5–6 i dagens träningsmatch mot Höreda GoIF. Värt att notera är att provspelaren från Hultsfreds FK, Filip Ingemarsson, gjorde tre mål.
– Han spelade kanon, framför allt i första halvlek, säger tränaren Mattias Gustavsson.

Annons:

Förra helgen hade Tuna stor uppvisning när de körde över Djursdala med 8-0. I dagens träningsmatch mot division 4-laget Höreda blev det ett sanslöst målkalas som slutade med förlustsiffrorna 5–6 i förlustkolumnen.

– Det var öppna spjäll. Jag tycker att vi brister i att vi ligger för långt ifrån våra motståndare i försvarsspelet och orken givetvis. Vi spelade bra i första halvlek och ledde ett tag med 3–1. Vi spelade klokt, hade bra rörelse utan boll och gjorde ett bra jobb, säger Mattias Gustavsson. 

Tappade klar ledning

Tuna tappade till 3–3 före halvtid och släppte in ytterligare tre mål fram till underläge 3–6 i andra halvlek. Tuna snyggade till siffrorna och föll med 5–6 i lagets tredje träningsmatch.

– Vi tröttnade i slutet av första halvlek och det fortsatte även i andra. Jag anser att vi bjöd på tre-fyra mål på grund av felbeslut, säger Gustavsson. 

Blir det hårdträning nu i veckan då?

– Vi kör på som vanligt och hoppas att folket kommer. Uppslutningen har varit sådär och det kan alltid bli bättre, säger han. 

Tre mål av Ingemarsson

I dagens match hade Tuna med sig Filip Ingemarsson, som har spelat i Hultsfreds FK de senaste säsongerna. Nu kan han vara nära en övergång till Tuna – och i dag bjöd den tekniske liraren på tre mål. Övriga mål gjordes av Ted Åström Åberg och Gustavo Borges.

– Han spelade kanon, framför allt i första halvlek. Han blev också trött men det är klart att det är en smart spelare. 

Är han klar för er?

– Nej, det är han inte. Han ska ha något möte med HFK lite längre fram.

Hur gärna ser du att han spelar i Tuna 2019?

– Det är en sådan spelare som man vill ha i sitt lag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt