Annons:

Shehi vill lyfta med Lojal –

Jetmir Shehi är förhoppningsfull inför årets säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Shehi vill lyfta med Lojal – "Ska få pusselbitarna på plats"

I var och varannan fjolårsmatch rosades Jetmir Shehi för sina prestationer. Nu vill han ta nästa steg – och föra SK Lojal till en topplacering.
– Jag ska försöka få pusselbitarna att falla på plats, säger den 18-årige innermittfältaren.

Annons:

Det är med glädje som den tekniske och bolltrygge innermittfältaren Jetmir Shehi ser tillbaka på det gångna året då Lojal höll sig kvar som nykomling i division 5 efter att ha säkrat kontraktet i slutomgångarna.

– Personligen kändes det som min bästa säsong, det var genombrottet som jag behövde. Jag fick beröm i många matcher, ja, nästan allihop. Jag visade vad jag kan med min spelstil och fick mycket hjälp av medspelarna, säger Jetmir Shehi.

Var nära övergång till HFK

Efter säsongen tränade han flitigt med Hultsfreds FK och det lutade länge åt en övergång till division 4-laget som har tappat flera namnkunniga spelare.

– Klarar jag division 5 med så bra självförtroende så tänkte jag att jag borde klara av division 4. Jag var sugen på HFK men Lojal övertygade mig om att stanna och jag ångrar inte mitt beslut, säger Shehi.
I många fjolårsmatcher var orken ett stort orosmoment, ett problem som de har tagit tag igenom att lägga stort fokus på konditionsträningen.

– Vi kan vara bättre som lag om vi har bättre kondition och det har förbättrats fantastiskt mycket. Det är klart att vi har många spelare med mycket fotboll i sig men konditionsbiten var ett stort frågetecken.

Värvat många talanger

Trots sina ringa ålder har 18-åringen redan spelat fyra säsonger i antingen femman eller sexan med Lojal och vet vad hans lag är kapabla till.

– Jag anser att årets serie är tuffare än fjolårets och jag är ganska självsäker på vad vi kan åstadkomma. En topp tre-placering är något som alla i laget siktar på. Att vinna är väl aningen orealistiskt.

Hur ser du på din roll på det centrala mittfältet?

– Jag ska försöka få pusselbitarna att falla på plats och det är mer av ett ansvar som jag har fått av Viktor (Gimolli, tränare i Lojal). Innermittfältspositionen är viktig och jag vill hålla i bollen och slår hellre målgivande passningar än att göra mål själv.

Under årens lopp har Lojal värvat flera unga, talangfulla spelare från Hultsfreds ungdomsled och gjort dem till seniorspelare. Jetmir Shehi har gått den vägen – och tror mycket på årets värvningar från HFK.

– Här får de unga spelarna chans till nyttig speltid och i slutändan är det allt som spelar roll. En fotbollsspelare i ung ålder vill komma in i a-lagsfotbollen och få bort rädslan.

Fotnot: Artikeln har tidigare publicerats i DH:s fotbollsmagasin. Hela tidningen hittar du här. 

Fakta

SK Lojal

Truppen: Abdulrahman Okab, Gazmend Gelici, Ayman Abualhala, Aziz Atai, Anton Selimi, Meriton Zenelaj, Gentrit Gelici, Ejdo Begic, Gzim Gelici, Vladimir Radak, Kushtrim Krashniqi, Samir Anwari, Armend Mahmutaj, Jetmir Shehi, Ilhan Jejna, Flamur Mullali, Ahmed Tarabeih och Viktor Gimolli.

Nyförvärv: Anton Selimi (Oxelösund), Gzim Gelici (Hultsfreds FK:s ungdomsled), Meriton Zenelaj (do) och Vladimir Radak (do).

Förluster: Ali Osman Said (IF Hebe), Ali Madavi (slutat) och Kastriot Jashari (aviserat att det inte blir så mycket spel).

Ledarstab: Viktor Gimolli och Björn Johnson.

Seriefavoriter: ”Jag har inte så bra koll men Ruda ser jag som ett topplag”.

Målsättning: ”Vi vill sluta på en bättre position än förra året och helst komma på övre halvan”, säger tränaren Viktor Gimolli.

Placering i fjol: Sjua i division 5 norra med 25 poäng.

Seriepremiär: Ruda IF, hemma, 13 april.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt