Annons:

Nickmål avgjorde nykomlingsmötet till Målillas fördel

Rikard Robertsson och Daniel Skoog nickade hem en premiärseger till Målilla GoIF. Foto: Linus Johansson

Nickmål avgjorde nykomlingsmötet till Målillas fördel

Dubbla nickmål avgjorde när Målilla GoIF vann nykomlingsmötet i division fem hemma mot HM IS.
– En jätteskön start på säsongen, säger Målillatränaren Johan Martinsson efter 2-1-segern.

Annons:

Efter en lite skakig start var det Målilla som tog över matchen. 1-0 kom halvvägs in i den första halvleken efter att Daniel Skoog nickat in 1-0 på en hörna slagen av brorsan Marcus Skoog.

Innan den första halvleken var över utökade hemmalaget till 2-0 efter ett nytt nickmål signerat Rikard Robertsson.

Nöjd med stora delar av matchen

Målilla hade flera jättelägen att utöka till 3-0 i den andra halvleken. Bollen ville dock inte in och istället kunde Oskar Johansson reducera till 2-1 med en fint slagen frispark i den 90:e minuten. Närmare än så kom inte bortalaget och Målilla tog en rättvis premiärseger.

– Från minut 15 till 85 gjorde vi det jättebra. Vi höll våra positioner, tryckte på och spelade oss igenom deras mittfält flera gånger. Under den första kvarten var det premiärnerver från båda lagen och sista 5-10 minuterna blev det naturligt att de tryckte tillbaka oss, säger Johan Martinsson.

Hemmatränaren var nöjd med sitt lags insats.

– Backlinjen gjorde det jättebra. ”Putte” (Patrik Johansson, målvakt i Målilla) sa efter matchen att de bara hade ett skott på mål. Vi försvarade oss väl och utnyttjade luckorna i deras ganska ihåliga mittfält.

Johan Martinsson gav beröm till hela laget, men en extra guldstjärna delades ut till den unga trion Leo Stolt, Mohammad Qasem och Knut Gunnarsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt