Annons:

Hebe sätter sitt hopp till ungdomarna

IF Hebe laddar om i division sex med ett mycket ungt lag. Foto: Linus Johansson

Hebe sätter sitt hopp till ungdomarna

Förra säsongen åkte IF Hebe ur division fem. Nu laddar föreningen om med en ny tränare och ett i stort sett helt nytt lag där stommen spelade i klubbens P16-lag under 2018.
– Vi har en väldigt ung trupp. Utan killarna som spelade i 16-årslaget förra året hade vi nog inte fått ihop ett A-lag, säger tränaren Jan Johansson.

Annons:

Säsongen 2019 blir verkligen en omstart för IF Hebe från Silverdalen. Efter att representationslaget åkt ur division fem i höstas tar klubben ett rejält omtag med nya tränaren Jan Johansson.

– Jag har haft hand om 16-årslaget i tre år så det är på den vägen det är. I höstas visste vi inte hur vi skulle göra med tränare till A-laget, det fanns inga konkreta förslag. Jag sa att är det på det sättet så tar jag det, säger Jan Johansson.

”Tror mycket på det här”

Sagt och gjort, Jan Johansson är nu inne på sitt första uppdrag som seniortränare. Till sitt förfogande har han i det närmaste ett juniorlag.

– Vi har flyttat upp hela 16-årslaget. När det blev aktuellt att jag skulle ta över som tränare satte jag mig med de killarna och med de träningsvilliga spelarna från förra årets A-trupp och presenterade mina tankar och fick ett ja från dem. Jag vet hur träningsflitiga de unga killarna är så jag tror mycket på det här.

Vill kliva uppåt igen

Från förra årets seniortrupp finns Rasmus Sandsborg, Jesper Ström, Remy Barraza, Jimmy Lingefjord och Felix Andersson kvar. Totalt har Hebe 23 spelare i truppen.

Vad kan man förvänta sig av laget den här säsongen?

– Det är det jag inte riktigt vet i det här laget, men över mitten i tabellen är ett mål vi har. Vi har presterat bra mot flera division fem-lag under försäsongen så det känns positivt. Sen behöver vi ha en del stolpe in.

Och på sikt?

– Får vi behålla de här killarna i tre år kan det bli riktigt bra. Målet är att vara tillbaka i femman då, det har vi material för.

Mycket tid på försvarsspelet

Till en början lär Hebe-tränaren får lägga en hel del tid på att få många av spelarna redo för seniorfotboll.

– På försäsongen har vi lagt mycket tid på att hitta positioner och var gubbarna ska spela. Spelmässigt har vi till en början lagt fokus på att försvara vårt mål och satsa på omställningar. Med tiden vill jag att vi ska kunna använda oss av en mer spelande fotboll, säger Jan Johansson.

Fakta

IF Hebe 2019

Truppen: Elias JohanssonGhoulami AmirAref JafaryMurteza GhoraishiHussein NawroziTim JohanssonMehdi IbrahimiAsadullah ShirzadRemy BarrazaAli OsmanReza Dawod, Jimmy LingefjordJesper StrömJacob PerssonRasmus SandsborgAhmed MohammedAli AhmadiAref AziziFelix AnderssonAhmad MosaviMutchaba GhoraishiKairi OmerRobin Panic. 

Nyförvärv: Aref Azizi (Mörlunda), Ahmad Mosavi (BB 2001), Ali Osman (Lojal), Ali Ahmadi (Strömsbruk), Robin Panic (Hjorted/Totebo).

Förluster: Viktor Lockström (Hultsfred), Isak Andersson Landholm (slutat), Adam Svensson (slutat), Fredrik Isaksson (slutat), Aldin Ferhatovic, Robin Sandelius (slutat), Elias Andersson Landholm (slutat), Hassan Abdulkadir Hilowle (IFK Berga), Hussein Abdulkadir Hilowle (IFK Berga).

Ledarstab: Jan Johansson (tränare), Patrik Ström (lagledare), Anders Andersson (målvaktstränare).

Målsättning: Övre halvan.

Seriefavoriter: BK Boston.

Placering i fjol: Tolva i division fem med 14 poäng (åkte ur).

Seriepremiär: BK Boston, hemma, 16 april.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt