Annons:

Albin är 23 år och redan ”pappa” i laget

23-årige Albin Moberg är en av VSGF/JAIK:s nyckelspelare. Foto: Linus Johansson

Albin är 23 år och redan ”pappa” i laget

I ett mycket ungt VSGF/JAIK sticker lagkaptenen Albin Moberg ut. Med sina 23 år är han en av de äldsta spelarna i laget.
– Jag har varit med i A-laget i nio år så det känns ju som att jag börjar bli gammal. Jag och Marcus (Andersson) är lite pappor i laget, säger Albin Moberg och skrattar.

Annons:

Det har hänt en del i VSGF/JAIK sedan förra säsongen tog slut. Borta är spelare som Alfred Hermansson, Dino Teljigovic och Robin Thunberg. På nyförvärvskontot finns bara målvakten Belmin Hrustic. Å andra sidan satsar klubben ungt och har flyttat upp ett tiotal ungdomsspelare till A-truppen.

– Vi har ett väldigt ungt lag att jobba med och det har varit mycket folk på träningarna. Det är jätteroligt, säger Joakim Svensson, som delar på tränaruppdraget tillsammans med Emir Asic.

Klev ned som mittback

En av spelarna som VSGF/JAIK ska luta sig mot är lagkaptenen Albin Moberg.

– Jag är kapten så jag ska bidra och stå där när det blåser som hårdast. Det är klart att det är ett ansvar och vi har många unga killar i laget som man får rätta och snacka med, säger Albin Moberg.

Forwarden Moberg har varit riktigt vass under försäsongen och vräkt in mål.

– Det är gött och det var faktiskt likadant förra säsongen, då gjorde jag åtta till tio mål på försäsongen. Sen gjorde jag två i seriepremiären och sen blev det inga fler mål på hela säsongen.

Hur kändes det?

– Det var riktigt tufft. Efter ett tag fick jag gå ner och spela mittback istället, det går inte att ha en forward som aldrig gör mål.

”Inga konstigheter”

Förra säsongen slutade VSGF/JAIK fyra i Oskarshamnssexan. Till i år har laget flyttats över till division sex Vetlanda.

– Det ska bli jäkligt kul, det var där vi spelade direkt efter att vi hade åkt ur division fem. Jag har dålig koll på serien, men har hört att Skede ska vara väldigt bra, säger Albin Moberg.

Hur ser du på era möjligheter i år?

– Vi har en förhoppning att vara topp tre. Egentligen kanske vi har ett lite sämre lag på papperet, men samtidigt har vi blivit ett år äldre. Vi har ett så ungt lag att vi blir bättre och bättre för varje år. Kan vi få ihop det är det inga konstigheter, vi har spelarmaterial för att vara topp tre. Sen handlar det om att vi ska lära oss positionerna och att alla inser vad de ska göra.

Fakta

VSGF/JAIK 2019

Truppen: Belmin Hrustic, Edvin Emanuelsson, Jacob Arvidsson, Rasmus Rydén, David Axelsson, Marcus Andersson, Lars Arvidsson, Albin Moberg, Calle Brolin, Emil Moberg, Deart Agushi, Daniel Rönning, Adel Haj Osman, Staffan Ahlqvist, Rutgerus Anton van Manen, Axel Arvidsson, Amer Asic, Farhad Ahmadi, Jasien Alnajjar, Danyar Ezzat, Talal Ghalyon, Mohammed Kadhim, Fred Nahayo, Gustav Rosander, Martin Santiago, Amar Selimovic.

Nyförvärv: Belmin Hrustic (Fågelfors). Har dessutom plockat upp ett tiotal spelare från ungdomsledet.

Förluster: Alfred Hermansson (Fagerhult), Dino Teljigovic (Hebe), Robin Thunberg (BB 2001), Djeno Teljigovic.

Ledarstab: Emir Asic (huvudtränare), Joakim Svensson (huvudtränare), Lars Brolin, Victor Thel.

Seriefavoriter: ”Har lite dålig koll eftersom vi inte varit i den serien på några år”, säger Joakim Svensson.

Målsättning: ”Vi vill hänga med i toppen”.

Placering i fjol: Fyra i division sex med 29 poäng.

Seriepremiär: Holsby, hemma, 16 april.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt