Annons:

HFK bjöd på storseger – vann med hela 18-0 mot Södra Vi

Laura Solterbeck gjorde fyra mål för HFK i storsegern. Foto: Ossian Mathiasson

HFK bjöd på storseger – vann med hela 18-0 mot Södra Vi

Södra Vi IF:s första match i seriesystemet blev ingen rolig historia. Hultsfred vann med hela 18-0.
– Det är synd om Södra Vi, jag hoppas att de kör vidare, säger Peter Jaldefeldt.

Annons:

Resultatet var inte helt oväntat eftersom HFK egentligen gick upp i division två förra året och Södra Vi gjorde sin första match någonsin.

– 18-0 är lite mycket, men det kunde ha blivit mer. Deras målvakt var jätteduktig och vi hade sju bollar i ramen. Jag tycker att vi rullar boll bra och kör på även när vi leder stort, säger Peter Jaldefeldt.

Många i HFK gjorde många mål. Bäst gick det för Julia Ingemarsson som svarade för fem. Laura Solterbeck noterades för fyra och Mathilda Hemmingsson och Emma Billing gjorde varsitt hattrick. Julia Johansson, Qamar Tarabeih och Pauline Schmidt var mer modesta och nöjda sig med ett mål vardera.

"En av våra bästa matcher"

Trots storförlusten var Albin Karlsson nöjd. 

– Det var nog en av våra bästa matcher hittils och det som felar är grejer som kommer på schemat framöver. Det som fungerar är det vi har lagt energi på. Sedan brister vi lite på att vi inte orkar och då sticker det iväg i andra. Att vi bara släpper in fem mål i första mot Hultsfred tycker jag är helt otroligt.

Ser du någon risk för att spelarna ledsnar när ni förlorar så stort?

– Klart det finns en risk, alla människor har en vilja att vinna, men första året är ett utvecklingsår. De flesta i laget är nybörjare, men jag tror att tjejerna är nöjda med insatsen. Det viktigaste är att vi kommer framåt spelmässigt.  

Hela HFK tilldelas beröm. Försvararen Linnea Jonsson var bäst i Södra Vi. 

– Enligt mig är hon en av de bästa försvararna i hela division fyra, men jag vill också höja hela laget för deras krig, säger Albin Karlsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt