Annons:

Stenhård back gör comeback när HFK möter VFF: ”Måste få in rutin”

Eric Schultz gör comeback när Hultsfreds FK tar emot Västerviks FF. Foto: Linus Johansson

Stenhård back gör comeback när HFK möter VFF: ”Måste få in rutin”

Hultsfreds FK har fått en mycket tung start i division fyra. Nu gör rutinerade Eric Schultz comeback. Han går in som mittback redan i fredagens hemmamatch mot Västerviks FF.
– Vi måste få in rutin och behöver också den kraft som Eric har, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

När Hultsfreds FK och Västerviks FF möts på Knektavallen på fredag kväll är det två lag som har startat division fyra på olika sätt. VFF har tagit fem poäng och har målskillnaden 9-3 efter tre matcher. HFK står på noll poäng och har den föga smickrande målskillnaden 1-9.

– Tre matcher utan poäng känns sådär. Samtidigt tycker jag att vi mycket väl kunde haft fyra poäng efter de här matcherna. Det viktiga är ändå att vi skapar chanser, till slut kommer vi att sätta dit bollarna. Nu möter vi Västervik och vi vet att det blir en tuff match, det är ett snabbt lag som rullar boll bra, säger Jerker Einarsson.

Hoppas på fortsättning

Hultsfred väljer dessutom att agera till matchen i och med att stenhårda backen Eric Schultz gör comeback.

– Han har varit lite småsugen så vi tog kontakt med honom förra veckan. Han tränade med oss lite förra året, men då hade vi en bredare trupp och det var inte läge att kasta in någon efter ett par träningar. Nu är läget ett annat, säger Jerker Einarsson.

Alexander Gustafsson är bortrest och därmed kommer Eric Schultz att kliva in som mittback bredvid Christopher Einarsson.

– Eric är en bra förstärkning för oss, vi har inte så många mittbackar att laborera med. Vi behöver hans rutin och kraft. Han är stor och stark och vinner mycket på huvudet. Som mittback kan han dessutom spela lite mer på rutin så det kommer han att lösa bra.

Kommer han att fortsätta även efter den här matchen?

– Jag hoppas att han kommer fortsätta och det tror jag också. Han har varit sugen på att testa i år så han kommer nog att träna vidare. Det är i alla fall vår tanke och jag tror att det är hans tanke också, säger Jerker Einarsson. 

”Har för ont”

Jerker Einarsson själv gjorde comeback i förra veckans match. Den tidigare anfallaren spelade då i 90 minuter som vänsterback.

Kommer du att spela mot VFF?

– Nej, jag har för ont. Jag fick en smäll mot revbenen senast och det ömmar fortfarande och så har jag problem med mina knän. Vi får se framöver om det blir något mer spel, men min uppgift i Hultsfred är som tränare.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt