Annons:

Mycket känslor att vänta i kommunderbyt i kväll: ”Pressen ligger på Lojal”

Målilla GoIF, här i en match mot HM IS, tar emot SK Lojal i ett kommunderby i kväll. Foto: Linus Johansson

Mycket känslor att vänta i kommunderbyt i kväll: ”Pressen ligger på Lojal”

I kväll möts Målilla GoIF och SK Lojal i årets första kommunderby i division fem. Räkna med att känslorna kommer att sitta utanpå tröjorna.
– Det blir en lite speciell match och det kan säkert bli en del känslor, säger Målillatränaren Patrik Gunnarsson.

Annons:

Nykomlingen Målilla har startat säsongen bra och är femma i tabellen efter fyra matcher. Sex av lagets sju poäng har kommit på hemmaplan.

I kväll vankas det ny hemmamatch och kommunderby mot SK Lojal.

– Det kan bli en tajt match. Vi är nöjda med vår start på serien, däremot har väl inte Lojal gått så bra som de tänkt sig. Jag kan säga att vi inte känner någon större press inför matchen. Jag tycker istället att pressen ligger på Lojal, som tänkt att vara betydligt högre upp i tabellen än oss, säger Patrik Gunnarsson.

Rydén fortsätter i målet

Lojal, som bara har tagit en poäng på sina fyra första matcher, förlorade med 8-0 (!) mot Södra Vi i förra omgången.

– De lär vara revanschsugna så det är kanske inte den bästa tajmingen att möta dem nu, men vi hoppas förstås kunna fortsätta vinna på hemmaplan. Vi är ett något tyngre lag än dem medan de är något spelskickligare än oss, vi får se vad som avgör den här gången, säger Patrik Gunnarsson.

I Målilla saknas målvakten Patrik Johansson, som åkte på en smäll mot huvudet för en tid sedan, även i kväll.

– Han har tränat någon gång, men eftersom han jobbar skift har han inte kunnat träna den här veckan. Simon (Rydén) har gjort det bra så han får chansen i en match till. 

”Hitta oss själva”

I Lojal är tränaren Viktor Gimolli inte särskilt uppåt över säsongsinledningen.

– Det har inte gått så bra inledningsvis. Jag är inte så nöjd, så kan jag säga. Men vi har mött tre topptippade lag och jag tycker att vi borde fått med oss fler poäng, säger Viktor Gimolli.

Hur ser du på matchen mot Målilla?

– Det ska bli jättekul, vi är taggade. Jag tror att det blir en hel del känslor. Jag har spelat i Målilla och vet att det är ett lag som kämpar hårt för varandra. Vi får tillbaka ett par innermittfältare som är väldigt viktiga för oss och har också en annan målvakt än mot Södra Vi.

Hur ska ni spela för att vinna i kväll?

– Vi måste försöka hitta oss själva. Vi är ett tekniskt lag som vill hålla bollen inom laget och det har vi tappat bort lite, säger Viktor Gimolli.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt