Annons:

HFK ÅKTE PÅ EN JÄTTEFÖRLUST – TRÄNAREN KRITISK

Jerker Einarsson var kritisk efter att Hultsfred förlorat stort i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

HFK ÅKTE PÅ EN JÄTTEFÖRLUST – TRÄNAREN KRITISK

Nästjumbon Hvetlanda GIF mot jumbon Hultsfreds FK. Hur det slutade? 7-2 till Hvetlanda, som därmed lämnade nästjumboplatsen.
– Det känns tomt. Man har lagt ned så mycket tid på försvarsspelet och så blir det en sådan här matchen, suckar HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Fem matcher in i division fyra står Hultsfred kvar på noll poäng. Kvällens 7-2-nederlag mot Hvetlanda kom efter säsongens sämsta insats. Då ska man ändå veta att Andreas Knutsson, Alexander Bragstad och Martin Johansson var tillbaka efter skador.

– Det går inte att ställa ut skorna när man ligger i botten, så enkelt är det. Jag tror att det kanske blev en liten reaktion på att vi fick tillbaka tre spelare och att det gick ganska bra med dem i laget på försäsongen. Men att gå ut och göra en sådan här insats mot ett spelskickligt Hvetlanda håller inte, säger Jerker Einarsson.

”Rensa luften”

Innan matchen hade Hvetlanda bara tagit en poäng och låg precis framför Hultsfred i tabellen.

– Vi hade ett möte i måndags där vi snackade om vikten av att gå in och vinna de första duellerna och på det sättet ta tag i taktpinnen. Istället ställde vi ut skorna. Det känns tomt. Som ledare funderar jag på om det är något fel på mitt ledarskap. Vi får ta ett möte igen på måndag och rensa luften. Vi är inte så dåliga som tabellen visar.

Hultsfred tog förvisso ledningen genom Meris Hasanbegovic efter sex minuters spel, men hemmalaget vände till 4-1 innan den första halvleken var slut. Till slut blev det alltså hemmaseger med 7-2. Gästernas andra mål gjordes av Robin Gunnarsson efter en Charlie Olsson-frispark.

– 7-2 var helt rättvist, det finns ingenting att säga om det. När man inte är med i huvudet och ställer ut skorna så blir det pannkaka. Det är extra tråkigt att jag är den enda i laget som bor i Vetlanda..., säger Jerker Einarsson.

Inhopparna Amir Tresnjic och Simon Lindahl fick beröm i HFK.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt