Annons:

Äntligen seger för HFK: ”Första gången vi uppträdde som ett lag”

John Svensson blev tvåmålsskytt.

Äntligen seger för HFK: ”Första gången vi uppträdde som ett lag”

I den sjätte matchen kom Hultsfred FK:s första seger i division fyra den här säsongen.
– Äntligen. Skönt att vi fick med oss tre poäng så vi kan vända på den här skiten, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson efter 4-3-segern mot Bäckseda.

Annons:

Jerker Einarsson tycker att matchen på Knektavallen blev onödigt jämn.

– Med lite flyt kunde vi ha tagit ledningen redan efter tre minuter och då tror jag att vi hade matat på med fler mål i den första halvleken. Där tycker jag bara att det var ett lag på planen. Sett till hela matchen tycker jag inte att 4-3 var rättvisa siffror. 7-3 hade varit mer rättvist. I kväll visade vi att vi vill vara med högre upp i tabellen, säger HFK-tränaren.

– Vi vann i stort sett alla dueller. De försökte väl stå upp, men vi var starkare och vann det mesta, fortsätter Einarsson.

”Totalt kapad”

Istället kom 1-0 efter ungefär 20 minuters spel när Andreas Knutsson petade in en retur. Glädjen blev dock inte särskilt långvarig i och med att Bäckseda lite senare kvitterade till 1-1 på en straff.

Efter en halvtimmes spel kom nästa kalldusch för HFK när Charlie Olsson, yttermittfältare för dagen, tvingades utgå med en fotskada.

–  Han blev kapad totalt. Han testade att springa efteråt men det gick inte. Bäcksedaspelaren fick inte ens en varning, vilket känns lustigt. Istället var det Charlie som fick en varning efter att han skrikit så han är ändå avstängd i nästa match, säger Jerker Einarsson.

Svensson gjorde två

I den andra halvleken blev det sedan en rejäl målkavalkad. John Svensson gjorde 2-1, Bäckseda kvitterade till 2-2, William Steinholtz gjorde 3-2 och John Svensson 4-2. Gästerna fick in en reducering efter en hörna, men kom inte närmare än 4-3.

– Vi vann och det var det viktigaste i dag. Det här var första gången vi uppträdde som ett lag och kämpade hela vägen. Det gav resultat.

Samtliga HFK-spelare fick beröm, men Christopher Einarsson och Sebastian Strömbom lyftes fram lite extra. John Svenssons insats som forward lovar också gott inför framtiden.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt