Annons:

Ohlsson inför derbyt mot HFK: ”Allt utom en seger är ett misslyckande”

Daniel Ohlsson ser fram emot ett hett derbymöte mot Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Ohlsson inför derbyt mot HFK: ”Allt utom en seger är ett misslyckande”

Topplaget Gullringens GoIF mot bottenlaget Hultsfreds FK. Då är Gullringens tränare Daniel Ohlsson klar över vad han förväntar sig.
– Allt utom en seger är ett misslyckande, säger Ohlsson inför matchen, som spelas på Knektavallen på fredagskvällen.

Annons:

Efter sex spelade matcher ligger Gullringen med i toppen av division fyra. Laget är trea, tre poäng bakom serieledande Västerviks FF, men har bara tagit en poäng på de två senaste matcherna.

– Det var inte väntat att vi skulle torska mot Bäckseda, men det blev som det blev där och sen kryssade vi mot Oskarshamn. Det är lite blandade känslor kring det. Två vanliga dagar ska vi kunna vinna de matcherna, men serien är lång och vi är absolut inte borta, säger Daniel Ohlsson.

Inget världslag

För derbykombattanten Hultsfreds FK har det varit tuffare hittills. Laget är jumbo med tre poäng, men vann å andra sidan mot Bäckseda i förra omgången.

– Det är världens tråkigaste och sämsta klyscha, men ett derby är alltid ett derby. Jag tror att det blir känsloladdat. Tabellmässigt är vi i ett bättre läge, men det gör också att vi har allt att förlora och Hultsfred har allt att vinna, säger Ohlsson och fortsätter:

– Det sitter i våra egna huvuden. Vi ska inte gå ut och ha övermod och tro att vi är något världslag. Det är deras hemmaplan och det gäller att ha fullt fokus. Jag tror att det blir en hård drabbning där ingen kommer att ge sig i närkamperna. Det blir säkert lite munhugg. Förhoppningsvis blir det en match med en rolig inramning.

Hur ska ni ta er an matchen?

– Jag säger som alltid, vi ska lägga vårt krut på vårt spel, vår matchplan och vår uppställning. Det är några bitar vi kommer att nämna i Hultsfreds spel, men inget större.

Muszka tillbaka

Jämfört med senast återkommer Marcin Muszka och han kliver in mellan stolparna istället för Tobias Carlsson.

Daniel Ohlsson har vissa förhoppningar om att Linus Lindblom kan vara tillbaka i matchtruppen efter skada.

– Han har kört rehab i någon vecka och ska träna i kväll. Vi får se hur han känner då, säger Ohlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt