Annons:

HFK-tränaren om Gullringen: ”Då hänger de inte med”

Martin Johansson är tillbaka efter skada. Foto: Ossian Mathiasson

HFK-tränaren om Gullringen: ”Då hänger de inte med”

Bottenlaget Hultsfreds FK har stora chanser att norpa poäng i kvällens derby hemma mot topplaget Gullringens GoIF. Det tror i alla fall HFK-tränaren Jerker Einarsson.
– Kan vi vara lika heta som senast tror jag att vi har bra chanser att ta den här matchen, säger han.

Annons:

Efter fem inledande förluster tog Hultsfred sina tre första poäng för säsongen hemma mot Bäckseda för en vecka sedan.

– Vi vet vad vi kan och tycker att Bäckseda är ett lag vi ska slå och det gjorde vi också. I den matchen kom vi upp i nivå, kämpade i 90 minuter och var aggressiva och heta hela tiden, säger Jerker Einarsson om 4-3-segern.

Kan kasta ett mynt

I kväll ställs HFK mot Gullringen hemma på Knektavallen.

– De är favoriter, men vi kommer från en seger och känner oss positiva. Det är ett derby och det brukar innebära att man lika gärna kan kasta ett mynt och avgöra matchen.

Dina tankar om Gullringen?

– Det är ett fysiskt lag med stora spelare som slår mycket långa bollar. Jag har pratat med tränare i några lag som de har mött i år och det jag har fått till mig är att det gäller att hålla bollen på backen och få upp tempot, då hänger de inte med.

Johansson tillbaka

Charlie Olsson är både avstängd och skadad och saknas därmed i kvällens derbymöte. På pluskontot får HFK tillbaka Martin Johansson efter skada.

– När det gäller Charlie så fick han en smäll på foten senast, troligen är det en stukning. Förhoppningsvis är han tillbaka i nästa match mot Tuna, säger Jerker Einarsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt