GULLRINGEN TOG TRE TUNGA DERBYPOÄNG MOT HFK

Gullringen jublar över Kevin Gaines 1-0-mål i derbysegern mot Hultsfred. Foto: Linus Johansson

Efter två raka matcher utan seger är Gullringens GoIF tillbaka på vinnarspåret. Med 25 minuter kvar att spela i derbyt borta mot Hultsfreds FK var ställningen 1-1. Gullringen var dock starkast när matchen skulle avgöras och vann med 3-1.

Gästande Gullringen var ett par klasser bättre än Hultsfred i den första halvleken. Laget hade något avslut i stolpen och radade upp hörna efter hörna utan att få utdelning. Till slut skulle dock Gullringens ledningsmål komma och det går inte säga annat än att det kom mycket rättvist. 29 minuter hade gått när Kevin Gaines gav bortalaget ledningen. Uddamålsledningen stod sig till paus, men ingen hade kunnat protestera om Gullringen hade satt dit ytterligare något mål.

Svensson kvitterade

I inledningen av den andra halvleken kom Hultsfred tillbaka starkt och när 1-1 kom i den 55:e minuten kändes det just då logiskt. Martin Johansson spelade fram till John Svensson som satte dit kvitteringen.

Gullringen skulle dock komma tillbaka och på nytt ta över matchen. Drygt tio minuter efter HFK:s 1-1-mål återtog gästerna ledningen efter att Anton Holm snyggt skjutit in 2-1-målet. Knappt tio minuter senare satte Gullringen dessutom dit 3-1, signerat Christian Simonsson.

För Gullringen innebar segern tre mycket viktiga poäng i toppstriden av division fyra.

324 åskådare såg kvällens derbyt på Knektavallen.