DRÖMCOMEBACK AV ”VG” I DERBYT – INBLANDAD I ALLA MÅLEN

Victor Gustavsson (mitten), nyförvärvet från Vimmerby IF, var inblandad i samtliga mål när Tuna slog Hultsfred med 3–0. Foto: Ossian Mathiasson

Victor Gustavsson är tillbaka i IFK Tuna-dressen. I kvällens derby mot Hultsfreds FK visade han vad han kommer betyda för laget och bjöd på ett mål och två målgivande passningar i 3–0-segern.

Både IFK Tuna och Hultsfreds FK har upplevt en jobbig säsongsinledning och slåss i botten av division 4-tabellen.

Tuna låg inför kvällens fight på Tunhamra på en negativ kvalplats med endast fyra poäng på kontot medan Hultsfred är jumbo med tre poäng på sju matcher. Faktum är Stensjön, på platsen ovanför det negativa kvalstrecket, är fem poäng före Tuna och sex före HFK.

Förlösande ledningsmål

I en förhållandevis låst första halvlek var det Tuna som hade ett stort spelövertag men chansmässigt var det i stort sett likvärdigt. Efter en hyfsat start för HFK med flera lägen tog Tuna över mer spelmässigt men offensivt hade de svårt att tränga sig igenom ett väl samlat HFK-försvar med Alexander Gustafsson och Eric Schultz som stabila pjäser.

I 40:e minuten kom det förlösande hemmamålet när Victor Gustavsson, första matchen med sitt nya nygamla lag efter en och en halv säsong i Vimmerby IF, kom runt på högerkanten, la bollen till rätta med sin vänsterfot och slog ett väl avvägt inlägg som Martin Carlsson knoppade in med huvudet.

Drömstart på andra halvlek

Andra halvlek hann knappt börja innan Tuna utökade sin ledning till 2–0. Filip Ingemarsson, med ett långt förflutet i HFK, hittade Victor Gustavsson i djupled som avslutade behärskat med ett skott intill första stolpen.

Några minuter senare kom även 3–0. Återigen fanns ”VG” med i förarbetet när han serverade Mattas Myrén, som lurade ner HFK-målvakten Viktor Lockström och rullade retsamt enkelt in bollen över mållinjen. Om Tuna hade svårt att komma loss i första halvlek fick de till det bättre efter paus och vann klart rättvist inför uppskattningsvis 200 åskådare.

”VG” klev en stund senare av matchen med känningar i baksida vad och kom inte tillbaka i spel. Han var Tunas bäste spelare tillsammans med mittbacken Ted Åström Åberg och ytterbacken Joel Svensson. I HFK var Eric Schultz klart bäst.

Mer från kvällens derby kommer senare på DV och DH.