Annons:

Hultsfreds hårda uppvaktning av Victor Gustavsson hjälpte inte. VIF-nyförvärvet gjorde ett mål och två assist för Tuna mot HFK. Foto: Ossian Mathiasson

"VG" tillbaka på Tunhamra i god form: "Här jag hör hemma"

Att göra mål och assist är vad Victor Gustavsson ska bidra med i IFK Tuna. I första matchen med sitt nygamla lag levererade han direkt och låg bakom allt framåt.
– Det är kul att man kan komma hem och bidra, säger segerorganisatören Victor Gustavsson.

Annons:

Den offensive liraren Victor Gustavsson har gjort sitt i Vimmerby IF efter en och en halv säsong i division 3.

I kväll var han tillbaka på anrika Tunhamra – och tog hjälterollen i derbyt mellan Tuna och Hultsfred med ett mål och två målgivande passningar. 

Han slog inlägget till Martin Carlssons 1–0-nickmål i 40:e minuten, satte 2–0 med ett behärskat avslut vid första stolpen direkt i andra halvlek och hittade fram till Mattias Myréns matchavgörande 3–0-mål. 

– Det är alltid fint att slå Hultsfred. Jag fick en fin passning vid mitt 2–0-mål så det var bara att nypa till. Den satt fint och var ett psykologiskt viktigt mål, säger ”VG”. 

"Det vänder nu"

Gustavsson har fått en del speltid under tiden i Vimmerby men även spenderat många matcher på avbytarbänken. I dagens derby kastade Michael Milton och Mattias Gustavsson in en spelsugen "VG" på det centrala mittfältet från start. 

Han tackade givetvis för förtroendet och svarade för en stark insats som gör att föreningen kan börja titta uppåt i tabellen. 

– Det vänder nu, det tror vi på i alla fall. Jag hoppas att vi fixar det, säger ”VG”. 

Vad var avgörande för matchen?

– Vi är bättre överlag. Det är små marginaler ibland men vi var det bättre laget. Det var inget snack om det men de är också farliga när de kommer i sina omställningar.

"Gott att vara tillbaka"

Han var strålande humör efter slutsignalen och njöt av segerns sötma.

– Det var gott att vara tillbaka på Tunhamra, det är här jag hör hemma. Det är gott. Jag tänkte bara att vi skulle vinna i dag. Man har saknat grabbarna och allt runt omkring. 

Var det givet att gå tillbaka till Tuna?

– Nä, det var det inte men det kändes rätt nu. Jag har haft en sådan klausul i mitt kontrakt att jag kan gå tillbaka till Tuna, annars hade det inte gått. 

Varför tror du inte att det har klaffat för Tuna under säsongsstarten? 

– Det är svårt att säga varför men vi blickar framåt nu. Vi ska försöka vinna matcherna som är kvar. 

Hur länge blir du kvar här?

– Det får vi se men det blir nog länge. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt