Annons:

”Mulla” hyllar betydelsen av nyförvärvet: ”Får med sig alla andra”

Michael Milton är glad över att Victor Gustavsson har anslutit till IFK Tunas trupp. Foto: Ossian Mathiasson

”Mulla” hyllar betydelsen av nyförvärvet: ”Får med sig alla andra”

Efter en tung säsongsinledning tog IFK Tuna en efterlängtad seger i derbyt mot Hultsfreds FK. Stor hjälte blev Victor Gustavsson, som gjorde ett mål och två målgivande passningar.
– Hans inträde i truppen kommer ha betydelse för allting. Han får med sig alla andra, säger tränaren Michael ”Mulla” Milton.

Annons:

Det är med öppna armar som IFK Tuna-tränaren Michael Milton har tagit in Victor Gustavsson i truppen och den offensivt skicklige spelaren visade direkt vilket tillskott han blir för division 4-laget. 

– Han har kommit in och visat attityd redan på träning så det är klockrent. Vi var 21 man på förra träningen, det har vi inte varit någon gång tidigare. Man ser att allt blir positivt med en gång, säger Michael Milton. 

"Han har allting"

I kvällens derby svarade han för målet, som betydde 2–0 i upptakten av andra halvlek, och spelade fram till Martin Carlssons 1–0-mål och Mattias Myréns 3–0-mål. 

– Han (”VG”) har allting. Vi ska nyttja att han har varit i Vimmerby IF och kommer ut vältränad till Tuna. Någon gång kommer han hamna i vårt tempo också, säger han. 

Hur ser du på er insats som lag?

– Vi är stabila. HFK inledde bäst och vann många bollar under första kvarten, sedan blev det bättre. Vi hade ett bra snack i paus och var bästa laget i andra, säger Milton. 

Evighetsmaskinen fick beröm

Att Tuna fick göra 2–0 på första anfallet efter paus blev helt klart avgörande för utgången av matchen på Tunhamra. 

– Målet var otroligt viktigt och gav ett lugn. När det står 1–0 så är det match men man får ett lugn vid 2–0. Jag var coollugn när vi satte 3–0, säger Milton. 

Vad tror du om framtiden för laget?

– Nu får vi en härlig boost och jag hoppas att vi blir många på måndagsträningen. Jag tror på det och det känns bra. I nästa omgång är det hemmamatch mot Gullringen. Det här var första gången som vi hade tillgång till alla spelare. Det är bara att vara inne på det här spåret och fortsätta bygga vidare.

Hela laget fick beröm där Victor Gustavsson och Joel Svensson stack ut lite extra. 

– Joel är en evighetsmaskin, jag vet alltid vad jag får av honom. Hela laget var ruskigt bra och vi hade en bra mix av grovjobbare och lirare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt