Annons:

HFK gjorde sju mål på 45 minuter – spelare förd till sjukhus

Julia Ingemarsson gjorde två av Hultsfreds sju mål. Foto: Ossian Mathiasson

HFK gjorde sju mål på 45 minuter – spelare förd till sjukhus

Hultsfreds FK vann toppmatchen i division fyra hemma mot Krokstorps IF med 7-1. Hemmalaget satte samtliga sina sju mål i den första halvleken.
– Där spelade vi gudomlig fotboll, säger HFK-tränaren Peter Jaldefeldt.

Annons:

Hultsfred gjorde en mycket fin första halvlek och gick fram till en 7-0-ledning där. Den andra halvleken blev betydligt sämre och den vann faktiskt Krokstorp med 1-0 efter ett misstag i hemmalaget.

– Det var fruktansvärt bra i den första halvleken, där spelade vi gudomligt. Vi hade ändrat om lite till dagens match och för första gången spelade vi med en fyrbackslinje och det kändes tryggare. I andra var det riktigt lojt och till slut gjorde de ett mål utan att ha en enda målchans under hela matchen, säger Peter Jaldefeldt.

Tillkallade ambulans

I slutet av matchen hände en olycka som gjorde att ambulans fick tillkallas till Knektavallen.

– Det var en tjej i vårt lag som kom fri med deras målvakt. Hon brände på och bollen tog i huvudet. Det tog illa och det lär handla om en hjärnskakning. När jag åkte hem väntade de fortfarande på ambulans, säger Peter Jaldefeldt.

Nathalie Helgesson och Julia Ingemarsson gjorde två mål vardera för hemmalaget. Även Caroline Phalén, Laura Solterbeck och Julia Pettersson blev målskyttar.

Samtliga HFK-spelare var bra i den första halvleken, men ett extra plus där delades ut till 15-åriga Elin Lindquist. I den andra halvleken var det bara Nathalie Helgesson som kom upp i nivå.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt