BRAGDEN I RENNES – SVERIGE KLART FÖR VM-SEMI

Sverige blev klart för semifinal i VM efter en bragdseger mot Tyskland. Kosovare Asllani spelade hela matchen. Foto: MostPhotos

Sverige hade inte slagit Tyskland i en tävlingsmatch på 24 år. I kväll hände det. Sverige, med Kosovare Asllani i laget, vann kvartsfinalen med 2-1 och är klart för semifinal.

Sverige gjorde en strålande match och skapade klart flest chanser sett över 90 minuter. Tyskland tog ledningen tidigt, men Sofia Jakobsson kvitterade på en omställning och i början av andra tryckte en pånyttfödd Stina Blackstenius på med 2-1.

Sverige hade flera chanser att stänga matchen, men det blev förstås en mycket dramatisk avslutning där Tyskland fick ett par heta kvitteringslägen. De brändes och Sverige är nu klart för semifinal mot Nederländerna.

Vimmerby IF-fostrade Kosovare Asllani spelade 90 minuter och slet hårt i sin roll som släpande anfallare. Asllani var med i förspelet till det avgörande 2-1-målet.

Semifinalen spelas mot Nederländerna på onsdag.