Annons:

Ny röst ska få HFK att lyfta: ”Kan inte komma in med ett trollspö”

Janne Olsson ska få Hultsfreds FK att lyfta från botten i division 4. Foto Jakob Karlsson

Ny röst ska få HFK att lyfta: ”Kan inte komma in med ett trollspö”

Hultsfreds FK är inte tillfreds med säsongens resultat. Därför väljer HFK att ta bort Jerker Einarsson och ersätta honom med HFK-bekantingen Janne Olsson.
– Jag kan inte komma in med ett trollspö och vispa till så vi helt plötsligt vinner matcher. Grabbarna måste ställa upp på det här och det gäller att få självförtroende, säger nye HFK-tränaren.

Annons:

Hultsfred gjorde en stark säsong i fjol, slogs i toppen av division 4 och tvingades efter säsongens slut se en mängd spelare försvinna åt olika håll. 

I år har det inte gått som klubben hoppats med endast tre poäng på 13 matcher och en klar jumboplats i tabellen. 

"Var inte så sugen"

I går kväll kom beskedet att HFK gör sig av med huvudtränaren Jerker Einarsson och plockar in Janne Olsson som huvudansvarig för seniorverksamheten. 

– Klubben ställde frågan till mig för några veckor sedan och då var jag egentligen inte så sugen, säger Janne Olsson. 

Det var med andra ord inte givet att du skulle tacka ja?

– Nej, inte från första början när de frågade mig. Det ska jag erkänna, jag sa att jag var tveksam. Men jag bestämde mig för att köra. Jag gör det för att hjälpa till och få till någon nytändning. Gruppen saknar självförtroende och jag finns med säsongen ut, det är inte mer än så. Kan man få med sig något positivt av ett byte så sa jag att jag kunde tänka mig att ställa upp. Vi får se hur långt det räcker, säger Janne Olsson. 

Tabelljumbon Hultsfred är tio poäng bakom IFK Oskarshamn på negativ kvalplats och 14 poäng bakom IFK Västervik på säker mark. 

– Utgångsläget är tufft, så är det. Vi hade 15 man på gårdagens träning och kan vi få med oss något positivt från den här veckan så har man med sig det goda självförtroendet inför hösten. Med matchen mot Aneby på fredag så är det 27 poäng att spela om. Jag kan inte komma in med något trollspö och vispa till så vi helt plötsligt vinner matcher. Grabbarna måste ställa upp på det här och det gäller att få självförtroende. Skulle vi få en poäng eller en seger på fredag så kan det ge mycket. Jag har sett en del matcher och tabellen visar var kvalitén är men de har haft otur. De kunde ha tagit tre-fyra poäng till.

HFK jobbar på förstärkningar

Janne Olsson kommer till ett ungdomligt HFK och föreningens målsättning är att förstärka truppen inför höstomstarten. 

– Jag ska inte säga för mycket men jag vet att föreningen jobbar på några namn. Man kan hoppas att mitt namn kan väga över skålen så att de säger ja. 

Olssons son, Kevin Olsson, har inte spelat någonting med Hultsfred under säsongen och det är givetvis en spelare som han hoppas på även om han dras med skadebekymmer. 

– Jag hoppas att han kan spela. Han har dock haft problem med ett knä efter träningen med Tuna i vintras. Han tränade med HFK för en månad sedan och då fick han ont igen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt