Annons:

Cupgeneralen mycket nöjd med årets upplaga:

Cupgeneralen Leif Carlsson är återigen mycket nöjd med hur cupen har skötts.

Cupgeneralen mycket nöjd med årets upplaga: "Tittar på andra spelorter"

190 lag deltog i den 43:e upplagan av Bullerby Cup. Återigen blev cupen en totalsuccé.
– Vi är skitnöjda, säger cupgeneralen Leif Carlsson.

Annons:

Vimmerby IF har förstås mängder av rutin när det gäller att arrangera en ungdomsturnering i högsta klass. Även 2019 lyckades man väl. 

Jubileumsupplagan av Bullerby Cup blev minnesvärd på många sätt.

– Jag vet att jag har använt det många gånger tidigare, men det är en succé. Förutsättningarna har verkligen varit med oss, vi har ökat antal lag, vädret har varit toppen, alla förläggningar har funkat, busstransporterna har funkat och planerna har varit jättefina. Kommunen har gjort ett jättearbete med att få planerna gröna, säger cupgeneralen Leif Carlsson.

I årets upplaga var det premiär för 13- och 14-årsklasser. Försöket slog väl ut och över 40 lag anmäldes. Nu har Bullerby Cup fått slutsegrare igen – och mycket talar för att satsningen kan bli permanent.

– Det är inget vi har sagt, men för egen del tror jag att det blir så. Vi har verkligen fått till det nu känner jag. Vi har tävling för 13- och 14-åringar och inte resultaträkning för tio- och tolv-åringar. Det var fler än vi trodde från början som anmälde sig och det kan nog fortsätta öka.

Har ni något tak för hur många lag det kan vara med?

– Vi är nog på gränsen nu. 190 lag är nog vår kostym ungefär. En gång hade vi 212 lag, men det är inget mål att vara så stora som möjligt.

Fler spelorter?

Ska Bullerby Cup kunna bli en ännu större cup krävs det förstås mycket.

– Det hänger till stor del på förläggningssidan där vi har haft vissa bekymmer. Det har varit en del renoveringar och Frödinge, Storebro och Södra Vi är jätteviktiga för oss. Vi har en ständig diskussion om att utvecklas och det skulle kunna bli så att man försöker spela matcher i Storebro eller Frödinge, men det är inget klart där. Återigen så strävar vi inte efter att bli så stora som möjligt.

Inga allvarliga incidenter har skett under cupens fyra dagar.

– Inget avgörande. Juryn har inte behövt ha ett enda möte och förbundets representant (Håkan Danielsson) oc jag pratade tidigare i dag om att det varit lugnt och bra.

Cirka 650 funktionärer har arbetat med cupen och de är förstås ovärderliga för att den ens ska gå att genomföra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt