Annons:

HFK närmar sig nedflyttning efter ny förlust:

Eric Schultz gjorde mål när HFK föll mot Bäckseda. Foto: Jakob Karlsson/Arkiv

HFK närmar sig nedflyttning efter ny förlust: "Kan inte lägga oss ned och dö"

Hultsfreds FK stod för en bra insats mot Bäckseda IF och ledde med 1-0 med kvarten kvar. Ändå blev det en ny tung förlust efter två sena mål.
– Det är synd om grabbarna, säger HFK-tränaren Jan Olsson.

Annons:

Chanserna till poäng blir bara färre och färre för Hultsfreds FK. Degraderingen till division 5 kryper allt närmare. Borta mot Bäckseda såg HFK ut att kunna få med sig poäng – men två sena hemmamål grusade förhoppningarna.

– Det är jävligt orättvist och tungt. Det är synd om grabbarna. Vi gör en jättefin andra halvlek och har sju, åtta bra chanser. Men man ska peta in dem också, så är det. Vi har lite otur i dag samtidigt som de har två lägen och gör två mål, säger tränaren Jan Olsson.

Eric Schultz gav HFK ledningen i den 50:e minuten. Ledningen stod sig i 25 minuter innan Bäckseda tilldömdes en straffspark.

– Den är mycket tveksam, men vi fortsätter efter det och går för segern. Vi spelar bra fotboll, skapar många chanser och det är både mållinjen och stolpskott. 

"Kan inte lägga oss ned och dö"

I slutet kom ett riktigt bakslag för HFK när Bäckseda gjorde 2-1 på tilläggstid.

– Det är ett sånt där studsmål som vi hade behövt. Det är trist.

Var det sista chansen för er i dag?

– Det är klart att om man ska vara ärlig är vi tolv poäng efter med 15 kvar att spela om. Vi måste vinna allt och resultaten måste gå med oss. Vi ska försöka vinna varje match och har inte gett upp. I andra halvlek gör vi det riktigt bra, vi ligger rätt i pressen och får fast bollen på "Fille" (Filip Ingemarsson). Det blir en stor skillnad med honom, vi har saknat det lite tidigare.

HFK har bara fyra poäng och IFK Oskarshamn på kvalplatsen har 16. 

– Det kommer krävas mycket, men vi kan inte lägga oss ned och dö. Oavsett om vi klarar det här eller om det blir division 5 måste vi ha det här positiva med oss. Vi är 18-20 man och tränar och gör en riktigt bra andra halvlek i dag. Vilken division det blir får vi se.

Unge Selatin Shaljani plussades.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt